På ukens ukemeny finner du en herlig blanding av godsaker. Alle kan bli dine middager!

Uka er spekket med gode middager som er enkle å lage. Kos deg med strata, fiskesuppe og superburger!

 

Mandag: Billig start

Vi starter uka med en superenkel, men likefullt supergod rett. Det er løk og egg i hovedrollen. Noen som sa billig middag?

Det blir ikke mye billilgere enn dette.

 

Tirsdag: Hele fisk i ovnen

I denne enkle fiskeretten bruker du hele fisker, men du kan også legger fileter på toppen av laget med tomater, løk og poteter.

Havabbor er grei å bruke, men her tar du det du finner.

 

Onsdag: Strata på straka

Strata er en morsom rett å lage. Pisk sammen egg og krydder før du vender inn brødterninger. Legg dette lagvis med med ost og spinat før du baker det hele i ovnen.

 

Torsdag: ... dryss over noen reker

Snitt fennikelen og fres den panna sammen med løk. Kjør dette i blender når det er mørt sammen med frisk persille. Varm det opp og la fisken trekke i væsken og tilsett til slutt noen gode reker.

 

Fredag: Klubbkveld med dessert

Det er godt å tygge på kyllingklubber. Her får de selskap av vårløk i stekepanna. Og det blir fest når mandlene, soyasausen og honningen kommer.

Denne fredagen synes jeg at jeg fortjener en dessert. Det gjør du også - skal vi lage en kjapp sjokoladepudding?

 

Lørdag: Hestons burger

Dette er et lite stykke kunst. Litt av poenget er å få tak i godt kjøtt, men det er jaggu ikke så enkelt alltid. Men, om du ikke får med deg noe annet, så ta denne med deg, resten av livet: Bland sammen majones, ketchup og sennep - omtrent like mye av hver. Det er verdens enkleste og beste hamburgerdressing.

Jeg mener det.

 

Søndag: Fisk med de gode potetene

Poteter er ikke poteter. Og de blir faktisk veldig gode når du gjør som folka i Lyon: Stek løken til den er karamellisert og ha i litt hvitløk. Bland inn kokte potetskiver i løken og ha i litt godt med friske urter og en god stenk med eddik.

Gratulerer! Du har laget de berømte potetene fra Lyon!

Mandag:

Erik Hannemann

Løk og egg

Billig mat? Jo, da skal du prøve den sjokkerende gode retten med egg og løk. Den får du for en slikk og ingenting.

Til 2 porsjoner:

3 stk løk

3 dl vann

3 ss smør

1 stk laurbærblad

150 g ost

2 stk egg

persille

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Foto: Erik Hannemann

Fisk med poteter og tomat

Dette er en enkel oppskrift på fiskemiddag som alle kan lage.

Til 4 porsjoner:

2 stk fisk

250 g poteter

2 fedd hvitløk

6 ss persille, finhakket

2 stk løk

olje eller smør til steking

1 ts paprikapulver

4 dl fiskekraft

1 ss maisenna

1 ts majones

4 stk tomat

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Christopher Sjuve

Strata

Strata er en kul og morsom rett med egg.

Til 4 porsjoner:

2 pose spinat

150 g cheddar

1 stk brød, daggammelt

5 stk egg

salt og nykvernet pepper

0,5 ts muskat

2,5 dl kremfløte

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

tonjesfavoritter.blogspot

Fennikkelsuppe med torsk og reker

En herlig smaksbombe for alle suppe-elskere

Til 4 porsjoner:

200 g fennikel

2 stk sjalottløk (finhakket)

1 dl hvitvin

6,5 dl grønnsaksbuljong

1 ts sambal oelek

2 dl matfløte

1 klype salt og pepper

1 dæsj sitronsaft

400 g torskefilet i terninger

150 g reker, pillede

1 dæsj persille hakket

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Kylling med vårløk

Dette er skikkelig hverdagsmat som det smaker godt av. Kylling med vårløk, nøtter og honning er middagen som redder deg fra kjedelighetens store gap.

Til 4 porsjoner:

10 stk kyllingklubber

2 ss olje

1 ss honning

10 stk vårløk

1 neve mandler

salt og nykvernet pepper

4 dl basmatiris

2 ss soyasaus

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Hestons hamburger

Dette er den supre oppskriften på Heston Blumenthals hamburger.

Til 4 porsjoner:

Osten

225 g cheddar, revet

1 ts worchestershiresaus

0,5 ts sennep

25 g maisenna

0,5 ts tørrgjær

1,25 dl øl

Hestons hamburgerdressing

50 g ketchup

75 g majones

2 ts sennep

Kjøtt og grønt

4 stk hamburger

1 ss olje

4 stk sylteagurk

4 stk hamburgerbrød

2 stk tomat

1 stk løk, i skiver

salat

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Poteter lyonnaise

Laks blir enda bedre med disse potetene.

Til 4 porsjoner:

750 g poteter

4 ss gressløk hakket

4 ss persille, finhakket

2 stk løk

2 fedd hvitløk

1 ss timian, hakket

smør til steking

eddik

Med laks, eventuelt

1 stk laksefilet

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!