Ukemeny

Nostalgisk ukemeny

Husker du disse rettene?

Publisert Oppdatert

Denne uken gjør vi en gammeldags vri. I stede for å lage nye varianter av klassikeren gå vi ad fontes. Jeg håper mange vil få et gledelig gjensyn med mat som det kanskje er lenge siden de har laget, sett og smakt. Velkommen til en nostalgisk ukemeny!

Alle den andre ukemenyene finner du her.

Mandag: Blomkålsuppe

Blomkålsuppe er nesten tidløst. I alle fall siden 1600-tallet da man begynte å dyrke den her til lands.

Av alle rettene på denne menyen er det blomkålsuppe som har holdt seg best.

Tirsdag: Ørret i rømmesaus

Den som ikke har spist ørret i rømmesaus med agurksalat har neppe bodd i Norge særlig lenge. Vi legger med en video for å gjøre det fristende å gå i gang:

Erik Hannemann

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe har aldri vært bedre...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Løk

2 stk Blomkål

2 dl Kremfløte

5 skiver Bacon

3 skiver Loff

Salt og nykvernet pepper

1 ts Muskat

1 ss Gressløk

Olivenolje

Onsdag: kjøttkaker med kålstuing

Jeg er ikke helt sikker på når det gikk av moten. Men, på begynnelsen av 90-tallet begynte denne retten å miste sin særstilling som kongen av hverdagsmiddagene. Det gikk i takt med at folk ikke lenger orket å skrelle og koke poteter og mistet grepet om den brune sausen. OK, så det er på høy tid å slå et slag for kokte poteter, brun saus og ikke minst den majestetiske kålstuingen. God middag!

Torsdag: Fiskepai med potetmos

Ukebladene har alltid hatt en forkjærlighet for pai. Og pai har en merkelig sterk posisjon som middagsmat her til lands. Denne varianten er skiller seg ut ved at det ikke brukes buttdeig, men potetmos som topping. Om du gjør som på bildet og sprøyter den på, vil du faktisk få lokket litt sprøere.

Fredag: Betasuppe med svineknoke

Den udødelige betasuppa har en selvsagt plass på denne ukens meny. Håper alle husker hvor godt kokt svineknoke er!

Lørdag: hønsefrikassé

Dette er en av de 70-talls rettene jeg liker best. Derfor havner den på lørdagen.

TVNorge

Ørret i rømmesaus

Her kan du bruke fjellørret som renses og rosses/skrapes for skjell.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 stk Ørret

Hvetemel

Smør

Salt og pepper

1 bokser Seterrømme

4 ss Persille

Salt og pepper

Sitron

Søndag: flesk og duppe

Og så er det den erketypiske retten flesk og duppe som får æren av å avslutte denne ukens meny fra gamle dager. Og til dessert? Selvfølgelig tilslørte bondepiker.

 

Les også:

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag