Ukemeny

Den beste planen for uken

Denne uken koser du deg med hjemmelaget kjøttpudding, sprø mat og verdens beste søndagsmiddag.

Publisert Oppdatert

På ukens ukemeny får vi boltre oss skikkelig på kjøkkenet!

Du får anledning til å prøve deg på et nydelig hvitløkskum til fisken, lage hjemmelaget kjøttpudding - og ikke minst den royale Beef Wellington.

Håer du får en topp uke!

Mandag: Grønn mandag

En varm og fin suppe er godt å servere på ukens første dag. Dersom du har rester etter kylling eller kjøtt kan du skjære det i terninger og slippe det opp i suppa.

En suppe blir fort mere stas om du serverer litt nybakt brød til, selvsagt. Min rasteste vei til hjemmebakt lykke er å bruke oppskriften på pizzadeig, trille ut pølser, pensle med egg og strø med sesamfrø. Det duger jaggu godt på en mandag!

 

Tirsdag: Det handler om å steke fisken riktig

Ukas første fiskerett serveres med rødgrønt tilbehør av asparges og reddiker (som smaker godt, helt uavhengig av politisk blokktilhørighet). For at denne retten skal smake godt er viktig å steke fisken riktig - her er tipsene du trenger.

 

Onsdag: Hjemmelaget kjøttpudding

Det er slett ikke vanskelig å lage en kjøttpudding.

Det klassiske er å servere den med en god, brun saus og kokte poteter. Det er også lov å servere litt grønnsaker til - for eksempel på denne måten.

 

Torsdag: Torsk på ryggen

Ikke bli redd når det står "torskerygg". Det betyr bare en torskefilet som er litt trimmet - altså at det tynneste er skåret bort.

Og det skummet? Vel, du trenger ikke lage skum av det - du kan servere det som en vanlig saus.

 

Fredag: Knaskefredag

Jeg satt og tenkte på hvor godt det er med et bord full av knask og godsaker.

Og jeg fikk det for meg at det er nettopp det fredagene er skap til. Knasking!

Dermed blir det ikke helt konvensjonell middag denne fredagen. Men, på bordet står det nachos med ostesaus.

Og det skulle jammen være gode nyheter for de fleste!

Men, på dette bordet er det også følgende godsaker:

 

 

Lørdag: Den sprøeste snitzelen

Lørdagen feirer vi med en den sprøeste svinesnitzelen du har spist. Nemlig, den med cornflakes. Ja, du vender altså kjøttet i mel, egg og så en blanding av griljermel og kunst cornflakes. Det er vrient å forestille seg noe sprøere.

Server gjerne noen flotte, ovnsbakte poteter til.

 

Søndag: Staselig søndag

Denne uka avsluttes på staselig vis med en stor og majestetisk Beef Wellington.

Den krever litt teknikk og ferdigheter, men jeg vet at du får det til.

I prinsippet er dette en indrefilet som er pakken inn i lag med sopp, kastanjer, spekeskinke og til slutt et lag med butterdeig. Og butterdeigen må skånsomt rispes for å det deilig, fristende mønsteret som vitner om at du er dødsrå på kjøkkenet.

Server gjerne denne klassikeren med noen gode poteter og kanskje gulrotsalaten som er den beste gulrotsalaten som finnes.

 

Ha en smakfull uke!

 

Sellerisuppe

Det er slik du lager sellerisuppe. Enkelt og elegant.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Løk

2 fedd Hvitløk

3 ss Buljong

1 stk Selleri

2 dl Kremfløte

1 l Vann

Salt og pepper

Olivenolje

1 klype Timian, frisk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning