OPPSKRIFTER FOR HELE UKEN

Her er oppskriftene du trenger

En ukemeny med hjemmelaget høstmat.

Publisert Oppdatert

Mandag: Pasta med kremet kylling

En lettvint pastarett med kylling, brokkoli og parmesan starter uka. Dersom du skal være helt sikker på å steke kyllingbrystet riktig, er dette måten å gjøre det på.

Tirsdag: Fiskegrateng

Min nye, og endelige, oppskrift på fiskegrateng er så god at det ikke hadde gjort meg noe å spise den en hel uke. En av (de to) hemmelighetene er toppen. Den består av potetmos som er blandet med litt egg. I ovnen dannes dermed dette herlige, sprø topplaget.

Onsdag: Potetsuppe

Franskmennene kaller dette vichysoisse etter kokken Louis Diat som lagde suppen på Ritz-Carlton i New York til minne om sine barndoms somre ved byen Vichy i Frankrike.

Det går ganske enkelt ut på å koke sammen poteter og purre - og smake til med gode krydderier.

Torsdag: Saltbakt fisk med potetsalat

Ukens utfordring? Det høres mye mer avansert ut enn det er. Å saltbake betyr: Hell masse salt over en fisk og legg den i ovnen. Hørtes ikke det enklere ut? Er du rett for at det blir kjempesalt? Frykt ikke.

Mitt forslag er å servere den med en enkel potetsalat, men er du mer ambisiøs kan du like gjerne lage verdens aller, aller beste potetsalat.

Fredag: Nachos

Det er noe barnslig godt med å spise nachochips til fredagskosemat. Og jeg har til gode å møte et barn som ikke setter pris på det.

Lørdag: Lammefrikassé og plommekake

Vi skal hjem igjen. Til norsk lammefrikassé! Det er ikke verre enn å koke lammekjøtt og lage hvit saus med en annen teknikk - der jevningen ristet og har i kraften.

En skikkelig høstlørdag avsluttes med en særdeles vellykket plommekake.

Søndag: innbakt laks

Avslutningen på denne uka krones med innbakt laks. Mellom to laksefileter ligger det en herlig urtesaus og det pakkes inn med mørdeig og resultater er en forbløffende vakker og sprø innpakningen av den saftige laksen.

Tilbehør? Hva med ertepuré og en kanskje en soppblanding med litt parmesan? Jo - for nå er det høst.

Ha er herlig uke!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Kremet pasta med kylling

Pasta er redningen når du trenger kjappe middager. Denne inneholder veldig få ingredienser og er superenkel å lage.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Pasta

2 stk Kyllingbryst

2 dl Kremfløte

0.5 stk Brokkoli

50 g Parmesan

Salt og pepper

Olivenolje

Smør

Christopher Sjuve

Fiskegrateng

Denne fiskegratengen har to hemmeligheter... Det er nemlig hva slags fisk mat bruker i fiskegratengen som teller. Ja, så er det lokket da.

Se hele oppskriften

Til 6 porsjoner

100 g Kantareller

2 stk Purre

1 kg Poteter

200 g Smør

3 stk Eggeplomme

200 g Kolje

400 g Laks

400 g Torsk

35 g Smør

35 g Hvetemel

2 dl Melk

2 dl Kremfløte

1 ss Estragon, tørket

Salt og pepper

3 ss Fiskekraft

4 ss Gressløk

Erik Hannemann

Innbakt laks

Bakt laks i lekker innpakning. Butterdeigen er crispy og inni finner du deilig, saftig laks med nydelig kryddersmør...

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

800 g Laksefilet

Salt og pepper

75 g Smør

3 ss Sennep

1 potte Dill

Urter

1 stk Sitron, revet skall

4 pl Butterdeig

1 stk Egg

Erik Hannemann

Plommekake

Oppskrifter med plommer burde vi hatt flere av! Denne plommekaken er helt suveren.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

175 g Smør

2 dl Brunt sukker

12 stk Plommer

1 ts Vaniljesukker

3 stk Egg

1 dl Mandler

1 dl Mel

Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley

Ingrid Espelid Hovigs lammefrikassé

Saftig, mørt, passe kokt lammekjøtt sammen med høstens friske, sprø grønnsaker er en fryd for både øye og gane. Her er Ingrid Espelid Hovigs lammefrikassé.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 kg Lam

Vann

1.5 ts Salt

3 stk Gulrøtter

0.5 stk Sellerirot

5 dl Kjøttbuljong

4 ss Hvetemel

2 dl Vann

Salt

Persille

Erik Hannemann

Nachos med kjøttdeig og ost

Her kommer en suveren hverdagsrett.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

500 g Kjøttdeig

1 stk Løk

Olje/smør til steking

2 stk Hvitløk

1 ts Chilipulver

1 ts Kumin

1 ts Sukker

2 bokser Bønner

2 dl Tomat

2 stk Rød chili

2 ss Koriander, hakket

1 ss Sitronsaft

Salt og pepper

Tortillachips

150 g Ost, revet

4 ss Rømme

Erik Hannemann

Potetsalat med dill

Enkelt og klassisk med dill.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

500 g Poteter

1 dl Olivenolje

2 ss Sitronsaft

6 stk Dill

Salt og pepper

Erik Hannemann

Saltbakt fisk

Det er så superduperenkelt at det er en lek! Prøv gjerne med fjellaure.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Ørret

1 kg Salt, grovt

1 dl Vann

Erik Hannemann

Potetsuppe vichysoisse

Dette er en ganske klassisk variant av den berømte suppen som kokken Louis Diat oppfant på hotell Ritz-Carlton på første halvdel av 1900-tallet.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

500 g Poteter

0.5 stk Purre

20 g Parmesan

2 ss Kyllingkraft

1 stk Pølse

Salt og nykvernet pepper

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag