Denne uka byr vi på morsom pasta med røkelaks, skikkelig hjemmelaget lasagne, en super burger og med litt hjelp fra Portugal får vi en finfin søndag.

 

Mandag: Morsom pasta

Denne klassikeren blir jeg aldri lei. Husk at jo bedre røkt fisk du får tak i, jo bedre blir denne enkle retten: Kok pasta, har pastaen i stekepanna og bland sammen med sukkererter, crème fraîche og hakket røkelaks (oppskriften på hvordan du skal lage denne i rekordfart!).

 

 

Tirsdag: Joda, klart du kan lage lasagne på en tirsdag!

Kan du lage hvit saus? Da kan du lage lasagne. Hemmeligheten er at du lager to sauser, en hvit og en kjøttsaus (med tomat). Disse legger du lagvis med pasta og har ost på toppen. Verre er det faktisk ikke.

Om du skal gjøre det skikkelig flid kan du sjekke hver hvordan tomatsausen blir skikkelig god.

 

 

Onsdag: Kjempekjapp middag

Couscous er perfekt for alle som vil ha kjapp mat. Mål opp couscous i et glass, og bruk nesten like mye vann. Det trenger bare å trekke i noen minutter, så er den ferdig.

I denne varianten får du kylling, spinat og masse mynte.

 

 

Torsdag: Hils på bulgur

En kjapp gryte full av smak fra karri! Og det blir fresht og fint når

Den serveres med bulgur - har du ikke prøvd det før så ta en titt her først.

 

Fredag: En super burger

Burgerfredag! Og disse burgerne er noe for seg selv. De lages nemlig av lammekjøtt, godt krydder i spisskum og koriander. Og se på deilige grønnsakene da...

 

Lørdag: En på kjakan

Du må ha god tid om du skal lage oksekjaker. Det er veldig enkelt om du har en slow-cooker.

Dette blir så godt fordi du koker det sammen med krydderier, men også masse løk og svisker...

 

Søndag: Med hjelp fra Portugal

Vi avslutter uka med en super bacalao, den beste jeg vet. Prinsippet er at du legger løk, poteter og utvannet klippfisk lagvis, har på tomater og litt krydder og tar tiden til hjelp. En time pleier å gjøre susen.

 

 

Mandag:

Erik Hannemann

Røkt laks med rosépepper og crème fraîche

Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.

Til 2 porsjoner:

400 g pasta

200 g røkt laks

3 ss crème fraîche

1 ss rosépepper

8 stk sukkererter

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Lettvint lasagne

I denne oppskriften finner du ikke pastaplater, men vanlige pastaskruer eller pastarør. Da er det mye lettere å lage fordi man ikke må passe på at pastaen er ferdig. Sjekk ut!

Til 4 porsjoner:

1 stk rødløk

1 stk gulrot

1 stilk stangselleri

1 fedd hvitløk

0,5 kg kjøttdeig

2 stk tomatboks

1 ss sukker

5 ss flytende kylling buljong, eller én buljongterning

1 dl rødvin

150 g ost

0,5 stk sitron, finrevet skall (kun det gule)

4 dl melk

2 ss smør

2 ss hvetemel

300 g pasta rør, eller lignende

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Kim Holthe

Kylling- og couscoussalat med urter

Her er en enkel kyllingsalat med couscous. Couscous går omtrent dobbelt så fort som pasta.

Til 4 porsjoner:

4 stk kyllingfilet

smør, til steking

salt og nykvernet pepper

350 g couscous

1 ss smør

1 bokser cherrytomat

50 g spinat, frisk

mynte, frisk

koriander, fersk

2 ss store kapers

1 stk sitron, saft og revet skall

2 fedd hvitløk

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Panopticon

Kyllinggryte med chili og bulgur

Kyllingen få skikkelig smak i møte med chili. Og bulgur er kjappere å lage enn pasta.

Til 4 porsjoner:

70 g kyllingfilet

1 ss olje eller smør til steking

salt

3 stk sjalottløk

2 fedd hvitløk

1 ts karri (hot)

1 ss olje/smør til steking av løk og hvitløk

1 dl matfløte

2 ts sambal oelek

2 ts maisenna mel utrørt i litt vann

1 dl mangochutney

salt

frisk mango eller eple i biter

hakket persille eller koriander

bulgur, ris eller couscous til servering

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Burger med krydret yoghurtdressing og ovnsbakte rotgrønnsaker

Dette er en skikkelig burger. Og den serveres med rotgrønnsaker og en finfin yoghurtdressing.

Til 4 porsjoner:

Burgere

4 stk rundstykker

1 fedd hvitløk

700 g lam

0,25 ts spisskum, malt

0,25 ts koriander, malt

salt

pepper, sort og nykvernet

3 ss vann

olje

Dressing

2 dl matyoghurt

6 ss chilisaus

sukker

salt

Ovnsbakte rotgrønnsaker

2 stk søtpotet

3 stk gulrot

1 stk pastinakk

6 ss olivenolje

salt

pepper, sort og nykvernet

3 ss honning, flytende

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Clotilde Dusoulier

Oksekjaker som er kokt lenge

Langkokt oksekjøtt er nydelig. Særlig med denne oppskriften.

Til 8 porsjoner:

1,8 kg oksekjaker eller annet kokekjøtt

2 ss røkt paprikapulver

2 ss ingefær, revet

2 ss spisskum, malt

2 ts havsalt

1 ts kardemomme, malt

1 ts chilipulver (kan sløyfes)

1 ts pepper, sort og nykvernet

1 stk rødløk, i tynne ringer

8 stk svisker, stenfrie

3 ss tomatpuré

1 ss balsamicoeddik

4 dl kraft

koriander, frisk, hakket

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Bacalao

Her er Christopher Sjuves oppskrift på bacalao. Han er raus med oljen!

Til 8 porsjoner:

600 g klippfisk, tørket - eller 2 kilo utvannet klippfisk

1 kg løk

1 kg poteter

2 stk tørkedechili(valgfritt)

3 bokser tomat

10 stk pepperkorn

1 stk hvitløk

2 stk laurbærblad

20 stk oliven, sorte

200 g syltetpaprika(kjøpes på glass i de fleste butikker)

2 dl olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!