Denne uken braker det løs med blomkålsuppe på mandagen. Det er altså en såkalt "meatless monday", i alle fall om du dropper baconet, da.

På den måten er det "meatless monday" for nybegynnere. Ellers kan vi by på tirsdagsfest med nachos, stygg fisk og en ukeavslutning med superbacalao!

Mandag: Blomkålsuppe med kul topping

Vi begynner med en såkalt "meatless monday" - kanskje var det Paul McCartney som fikk meg på tanken igjen.

Tirsdag: Tirsdagsfest med nachos

Det er tirsdagsfest med nachos i huset! Det er ikke sikkert at denne retten går inn i historien som en av de sunneste, men muligens blir det den tirsdagen som det ble best stemning rundt bordet.

Det er verdt å ta med seg de dagene også, si!

Onsdag: Pasta med krem

Denne oppskriften blir best om du steker kyllingfileten riktig. Ellers er det verdt å ta med seg trikset om å legge i grønnsaker sammen med pastaen (de siste minuttene) for å spare tid og stress.

Torsdag: Nudler og stygg fisk

Steinbit er ikke en vakker fisk. Det kan ingen påstå. Men, smaken er fin. Og steinbiten er det som gjør nudelsuppa med sjampinjong og spinat til en hyggelig torsdag.

Fredag: Blåskjell fra Thailand

Denne oppskriften har vi lånt fra Plah i Oslo. Smakene er av ingefær, hvitløk, østerssaus og thaibasilikum.

Om du skal spandere på deg et glass vin, så er riesling det beste.

Lørdag: Lam er det beste kjøttet

Vi er i den fine sesongen for godt lammekjøtt nå. Jeg synes lammecarré er supert om du ikke skal lage lammekjøtt til så mange. I denne varianten lages lammecarré med sjalottløk, kantareller og spinat.

Du ser en video av hvordan denne lages her.

Søndag: Bacalao som avslutning

Vi avslutter denne uka med en skikkelig one-pot-wonder, altså en gryte hvor alt til syvende og sist havner i en og samme gryte.Bacalao er kanskje den beste og mest berømte i denne sjangeren:

Legg lagvis utvannet klippfisk, løk og poteter i en kjele. Ha i hermetiske tomater, hvitløk og olje - resten er småpirk. Krydre med det du liker (laurbær, pepper, paprika og piri-piri er mine favoritter).

Ha en smakfull uke!

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Mandag:

Erik Hannemann

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe har aldri vært bedre...

Ingredienser:

1 stk løk

2 stk blomkål

2 dl kremfløte

5 skiver bacon

3 skiver loff

salt og nykvernet pepper

1 ts muskat

1 ss gressløk, finhakket

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Nachos med kjøttdeig og ost

Her kommer en suveren hverdagsrett.

Ingredienser:

500 g kjøttdeig

1 stk løk

olje/smør til steking

2 stk fedd hvitløk

1 ts chilipulver

1 ts kumin

1 ts sukker (gjerne brunt sukker)

2 bokser bønner

2 dl tomat saus (eller bare hakkede tomater fra boks)

2 stk rød chili

2 ss koriander, hakket

1 ss sitronsaft

salt og pepper

tortillachips

150 g ost, revet

4 ss rømme

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Kremet pasta med kylling

Pasta er redningen når du trenger kjappe middager. Denne inneholder veldig få ingredienser og er superenkel å lage.

Til 2 porsjoner:

400 g pasta

2 stk kyllingbryst

2 dl kremfløte

0,5 stk brokkoli

50 g parmesan

salt og pepper

olivenolje, til steking

smør, til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Steinbit- og nudelsuppe

Til 4 porsjoner:

200 g nudler

2 stk hvitløksfedd

1 ss olivenolje

150 g champignon

125 g babymais

1,5 l fiskekraft eller buljong

600 g steinbitfilet

4 stk vårløk

1 neve spinat blader

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Blåskjell thai style

Denne blåskjellretten, som på thailandsk heter Pad Hoi Malaeng, smaker både sterkt, salt og søtt, og har en fin anislignende tone fra thaibasilikum.

Til 6 porsjoner:

2 kg blåskjell

2 stk rød chili uten frø

2 fedd hvitløk

8 cm ingefær

olje

5 ss østerssaus

0,5 ts pepper, svart

1 stk lime

1 neve thaibasilikum

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Bacalao

Her er Christopher Sjuves oppskrift på bacalao. Han er raus med oljen!

Til 8 porsjoner:

600 g klippfisk, tørket - eller 2 kilo utvannet klippfisk

1 kg løk

1 kg poteter

2 stk tørkedechili(valgfritt)

3 bokser tomat

10 stk pepperkorn

1 stk hvitløk

2 stk laurbærblad

20 stk oliven, sorte

200 g syltetpaprika(kjøpes på glass i de fleste butikker)

2 dl olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Lammecarré

Lammecarré er en flott måte å hylle høsten på. I denne oppskriften finner du også sopp og saus.

Til 4 porsjoner:

Sjalottløk

12 stk sjalottløk

olje eller smør til steking

1 stk buljongterning

1 klype sukker

Lammecarré

1 kg lammecarré

olivenolje

salt

250 g spinat

150 g kantareller

2 dl kremfløte

200 g bønner, hvite (ferdigkokte)

1 kvast rosmarin, frisk

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!