Hver uke kommer det en ny ukemeny herfra!

Det er ekstra gøy at vi også har med en brukeroppskrift denne gangen - alle kan nå, nemlig, legge inn oppskriftene sine her på Klikk.

På denne ukens meny så finner du ellers laks, makrell og en kylling med oransje tilbehør.

Mandag: Enkleste pastaen med fisk

Jeg håper denne kan redde hverdagen like mange ganger for andre som for meg. Enklere fiskerett er det vrient å finne, synes jeg: Kok pasta, ha det i en stekepanne med hakk laks, varm opp og vend inn rosépepper og sukkerterter.

Maten er ferdig!

Tirsdag: Stekt makrell med sus fra Middelhavet

La oss ta med sommerfølelsen litt inn i september også. Makrellen vil snart forsvinne fra fiskedisken igjen, så nå nærmer det seg siste sjanse.

Om vi serverer den med epletsatsiki så får vi en salig blanding av minner fra Middelhavet og at det er norsk eplehøst, ikke sant?

Onsdag: Kylling med oransje tilbehør

Kyllingbrystet steker du på denne måten for at det ikke skal bli tørt. Da er det bare å koke gulrøtter, mose dem med smør og smaksette med spisskum og dermed er du i mål.

Dersom noen savner poteter eller lignende, vil jeg helst anbefale couscous. Det tar bare noen minutter å få i stand!

Torsdag: Fiskesuppe med blått innslag

Fiskesuppe blir faktisk mye bedre om du har i noen ferske blåskjell. Jeg vet at mange kvier ser for å spise dem, men det er en delikatesse.

Ellers er denne fiskesuppen laget med selleristenger og gulrotstaver, samt litt rosmarin. Fisken deler du i små, små terninger og legger i serveringskålene. Når du heller suppen over tar det bare noen sekunder før fisken har kokt.

Vips! Så er det middag!

Fredag: Spyd, kylling og indisk dipp

Raita er yoghurtsausen du vil digge. Jeg lover.

Du bruker kyllingkjøttdeig til å lage spydene: Bland kjøttdeigen med løk og krydder før du trær dem på spyd og steker dem...

Lørdag: Nakken blir god etter en tid i ovnen

Denne svinenakken krever litt tid,men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves, som det heter. Du har jo hele lørdagen å ta av!

Søndag: Ølgryte, en brukeroppskrift

Denne ølgryta er det Veronica Valkyrien Berentsen som står for! Hun har matbloggen Valkyriens matverden som oppdateres jevnlig.

Alle som vil kan nå legge inn oppskrifter hos oss. Bare logg deg inn (med Facebook) og følg instruksen.

Ølgryta avslutter en god matuke - neste mandag kommer det mer mat...

Med dét ønsker vi en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Røkt laks med rosépepper og crème fraîche

Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.

Til 2 porsjoner:

400 g pasta

200 g røkt laks

3 ss crème fraîche

1 ss rosépepper

8 stk sukkererter

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Panert makrell med epletzatziki

Sommermat! Server med potet, brød eller om du er leken i et pitabrød.

Til 4 porsjoner:

2 stk makrell på rundt halvkiloen

6 ss mel

olje til pensling

2 ss smør

godt med salt

pepper, svart

1 stk sitron

400 g matyoghurt

3 stk Granny Smith eple r

4 fedd fersk hvitløk, eller 1 fedd vanlig

2 stk agurk

olivenolje, extra virgin

maldonsalt

pepper, svart

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Stekt kyllingfilet med oransje tilbehør

Kyllingfileten trenger litt hjelp fra andre smaker. I denne finner du både honning og kumin.

Til 2 porsjoner:

300 g gulrøtter

100 g smør

1 ts kumin

2 stk kyllingbryst

2 kvist timian

1 ss honning

0,5 stk sitron

olje/smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Fiskesuppe

I denne fiskesuppen kokes ikke fisken.

Til 2 porsjoner:

150 g laks

150 g hvit fisk, for eksempel torsk

12 stk blåskjell

1 stk kamskjell, eventuelt

1 dl fløte

1 stk løk

1 stk hvitløksfedd

1 stk gulrot

1 stk selleristang

1 ts rosmarin

1 ts dill, frisk

3 ss friske urter, en eller flere av timian, oregano og gressløk

4 dl fiskekraft (gjerne vann og buljong)

smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Alf Börjesson

Kyllingkebab med raita

Nydelig hjemmelaget kebab av kyllingkjøttdeig og masse krydder.

Ingredienser:

400 g kyllingkjøttdeig

1 stk løk

1 ts salt

0,5 ts garam masala

1 ss hakket frisk koriander

2 fedd hvitløk

1 ss hakket frisk ingefær

4 stk grønn chili

0,5 ts gurkemeie

1 ss kokosmasse

Raita

175 ml yoghurt naturell

1 stk revet slange agurk, godt avrent (kryst gjerne i kaffefilter)

1 ss hakket frisk mynte

0,5 ts salt

1 ts sukker

0,5 ts pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Svinenakke med aprikos

Svinenakke trenger litt tid ovnen. Men, det er kanskje det enkleste kjøttet å få til.

Til 4 porsjoner:

1 stk svinenakke

2 stk løk

3 stk hvitløk

4 stk tomat

1 ss oregano

0,5 stk squash

3 stk aprikos

salt og nykvernet pepper

3 dl hvitvin, tørr

olje eller smør til steking

persille

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Til 4 porsjoner:

1 kg høyrygg

0,5 l øl, mørkt

2 ss tomatpuré

1 stk buljongterning

3 stk gulrøtter

1 stk sellerirot

2 stk løk

5 fedd hvitløk

2 bokser tomat i terninger

2 stk laurbærblad

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!