Endelig mandag!

Mye god mat ligger og venter på å bli laget av deg denne uken. Her er ukens ukemeny!

Mandag: Pasta med laks

Uka begynner lettvint. Og det er laks og pasta på menyen. Dette er den lille, geniale retten hvor du har i erter med pastaen de siste minuttene og steker laksen med litt sjalottløk. Og serverer med masse, frisk dill. God start på uka!

Tirsdag: Saltimbocca

Saltimbocca er altså et salvieblad og litt spekeskinke som rulles sammen med, for eksempel, kylling. Ha den gjerne på pasta, men du kan også servere den på kokte linser.

Onsdag: Blomkålsuppe

Det er kanskje siste gang blomkålsuppe kommer på ukemenyen denne høsten. Nå har den jammen gjort jobben sin for en stund - og vi gleder oss allerede til neste gang. Denne toppes med sprø krutonger, bacon og frisk gressløk.

Torsdag: spinat- og olivenpai

Spinaten får godt selskap av oliven i denne knasende, god paien. Dersom det, mot formodning, blir noe til overs kan du ha det i matpakka.

Fredag: Italiensk pizza

Pizzaen er å finne i de tusen hjem på fredager. Men, ikke alle er like gode som denne. Prøv også, for moro skyld, å lage en pizzadressing til.

Lørdag: Lang lørdag med mye, god mat

Til lunsj denne lørdagen skal jeg lage meg noen gode pandorato. Mellom to loffskiver legger jeg mozzarella og skinke. Så dypper jeg dette i eggeblandigen før jeg steker det gyllent og lekkert. Dette danner opptakten til måltidet denne lørdagen.

Hovedrollen denne lørdagen spilles derimot av den mektige ovnsbakte kyllingen. Buken fylles med sitron, estragon og hvitløk. Og ellers smøres den inn med smør og sitronsaft før den settes inn i ovnen.

Og sannelig, til den tror jeg det blir en super bearnaisesaus. Og fondantpoteter.

Og så avslutter jeg måltidet med en herlig tiramisu.

Søndag: Fiskegrateng

Uka avsluttes med en god fiskegrateng du ikke kan bli lei av. Den lages med sopp i bunnen og så er det en tredjedel med røkt fisk som gir den det løftet denne klassikeren trenger.

Med det ønsker jeg en riktig god matuke!

Les også:

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

Eplekaka du må bake i høst

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Mandag:

Erik Hannemann

Laks og pasta

Så enkelt og så godt blir pasta med laks på denne måten.

Til 2 porsjoner:

400 g laksefilet

100 g erter

dill, frisk

1 stk sjalottløk

sitron skall (bare det gule)

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Saltimbocca med kylling

En oppskrift som gjør kyllingen bedre? Lag deg en saltimbocca.

Til 4 porsjoner:

Saltimbocca

4 stk kyllingbryst

4 skiver parmaskinke

4 stk salvie blader

3 dl hvitvin, eller marsala

salt og nykvernet pepper

3 ss smør

Topping

2 stk tomat

2 ss kapers

2 stk sjalottløk

1 fedd hvitløk

250 g pasta

Litt parmesan, eventuelt

timian

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe har aldri vært bedre...

Ingredienser:

1 stk løk

2 stk blomkål

2 dl kremfløte

5 skiver bacon

3 skiver loff

salt og nykvernet pepper

1 ts muskat

1 ss gressløk, finhakket

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Spinat- og olivenpai

En grønn vegetarpai, som også kan spises sammen med spekemat.

Til 4 porsjoner:

Paibunn:

150 g smør

3 dl hvetemel

2 ss vann

Fyll:

3 stk egg

1 pk spinat, frisk, evt frossen

1 beger lettrømme

150 g parmesan

6 fedd hvitløk, hakket

0,5 ts salt

1 gl oliven, sorte

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Marit Røttingsnes Westlie

Tynn italiensk pizza

Pizzabunnene er perfekte å forsteke og putte i fryseren. Så er du klar for travle dager.

Til 6 porsjoner:

650 g hvetemel

1 g salt

15 g gjær, fersk

4,25 dl vann, ca. 20 grader

Tomatsaus

1 bokser tomatboks

1 ts oregano tørket

1 ts salt og nykvernet pepper

Topping

mozzarella

spekeskinke

spekepølse i skiver

ruccola

cherrytomat

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Ovnsstekt kylling

Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

4 ss smør

1 stk sitron

1 kvast timian, estragon eller begge deler

1 fedd hvitløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Christopher Sjuve

Fiskegrateng

Denne fiskegratengen har to hemmeligheter... Det er nemlig hva slags fisk mat bruker i fiskegratengen som teller. Ja, så er det lokket da.

Til 6 porsjoner:

100 g kantareller

2 stk purre

Potetmos

1 kg poteter

200 g smør

3 stk eggeplomme

Fisk

200 g røkt kolje, eller blåkveite, uten bein)

400 g laks, uten bein

400 g torsk, uten bein

Hvit saus

35 g smør

35 g hvetemel

2 dl melk

2 dl kremfløte

1 ss estragon, tørket

salt og pepper

3 ss flytende fiskekraft, eller to terninger

4 ss gressløk

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!