Endelig mandag! Her er ukens ukemeny, komplett med alle oppskriftene.

Mandag: Spagetti med pepper

Easy does it. En enklere middag er det vanskelig å få til, som atpåtil smaker så godt. Kok pasta, ha pepper i en varm stekepanne, ha i litt av kokevannet, kok litt og ha i litt smør - dryss over finrevet parmesan. Vips! Middagen er klar. Spandér gjerne på litt råkost så får du litt grønnsaker i deg også (fennikel, gulrøtter og redikker er mine favoritter).

Tirsdag: Italiensk-hurtigkylling

En rett for hverdagen: Legg spinat i bunnen av en ildfast form, legg på tomatsaus, legg på kylling og ha mozzarellaost på toppen. Inn i ovnen!

Server gjerne pasta til og kok i så fall pasta på denne måten.

Onsdag: Gazpacho

Denne er med værforbehold! Jeg spiser ikke denne forfriskende suppen med mindre sola skinner. Den andalusiske storheten er laget med tanke på solfylte dager. Og sånn bør det være.

For alle som ikke har laget den før, så gjøres dette effektivt med en stavmikser: Kjør sammen paprika, tomat, en brødskive og masse agurk til en jevn konsistens. Spe med vann til det blir suppe. Og så justerer du med en god dose olivenolje og eventuelt litt eddik.

Torsdag: Torsk og dill

En enkel, herlig liten rett blir middag denne torsdagen. Dillen setter fin smak på den hvite fisken.

Et tips når du lager fisk: Varm tallerknene så blir ikke fisken så fort kald. Legg bare tallerknene i varmt vann, det gjør som regel jeg. (Det finnes som regel et program på oppvaskmaskinen også, men det er det de færreste som vet om. Eller bruker).

Fredag: Empanadas fra Mexico

Som vanlig tar vi en tur over dammen på fredager. Denne er intet unntak. Flesk til med noen fyrrige empanadas fra Mexico - bruk gjerne mer krydder enn du finner i oppskriften. Det gir mer guffe og futt.

Lørdag: Sommertallerken

Man vet aldri når siste sjansen for en sommerlig tallerken kommer. Kanskje er det denne lørdagen. I "oppskriften" er det eggerøre, asparges og nypoteter.

Du må gjerne bygge den ut litt med en kul salat, litt aioli, eller noen bakte reddiker for den sakens skyld (de er supergode!).

Søndag: Grillet makrell med potetsalat

Grillet makrell hører sensommeren til. Jeg ser ikke bort fra at det blir et glass med riesling til denne herligheten.

Fisken serverer jeg med denne enkle potetsalaten. Og dersom jeg er i humør, blir det også den beste grønnsaken jeg vet om på grillen, nemlig aubergine!

Ha en herlig sensommeruke med gode smaker!

Mandag:

Erik Hannemann

Spagetti med pepper

En klassiker ved navn cacio e pepe kan få en renessanse med denne billige, enkle og gode pastaretten.

Til 2 porsjoner:

20 g salt

1 l vann

250 g spagetti

10 stk pepperkorn

4 ss smør

2 ss revet parmesan (eller 50/50 parmesan og pecorino)

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Italiensk hurtigkylling

Kjapp, italiensk hverdagsmat blir godt med kylling og mozzarella.

Til 4 porsjoner:

250 g spinat

3 dl tomatsaus

4 stk kyllingbryst

1 stk mozzarella

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Gazpacho

Du lager gazpacho på noen få minutter. Den spanske spesialiteten er kald, frisk og nydelig.

Ingredienser:

4 stk tomater, store

0,5 stk agurk

1 stk paprika, rød eller grønn

1 fedd hvitløk

1 skiver brød, uten skorpe, gjerne daggammelt

0,5 dl olivenolje, eller litt mer

salt

1 ts eddik, sherryeddik eller annen

en bit med løk, eventuelt

kaldt vann

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Torsk med dill og squash

Rask og perfekt torsk - ja, her er oppskriften. Dette er en oppskrift på torsk som alle kan lage.

Til 4 porsjoner:

1 potte dill

1 stk squash

2 stk sjalottløk

4 stk poteter

2 ss mandler

1 stk appelsin

2 stk sitronbåter

smør til steking

4 stk torskefilet, ca 150 gram per stykk

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Empanadas fra Mexico

De gode, varmende empanadasene fra Mexico liker alle.

Til 4 porsjoner:

2 stk ferdigkjøpte paideig er, nok til 12 empanadas

500 g kjøttdeig, eller kyllingkjøttdeig

1 stk rød chili

150 g ost, revet

2 ts koriander, malt

1 ts spisskum

1 stk tomatboks

1 ts sukker

1 fedd hvitløk

salt og pepper

rømme

koriander, frisk, hakket

salat

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Marit Røttingsnes Westlie

Sommertallerken med eggerøre og spekeskinke

Dette er den perfekte sommermiddagen på late dager!

Til 4 porsjoner:

8 stk nypoteter

1 pk asparges

150 g spekeskinke

10 stk salatblader

Eggerøre

8 stk egg

4 ss vann

0,5 ts salt

1 kvast gressløk hakket

30 g smør, til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Øystein Westlie

Grillet makrell

Bli en mester til å grille makrell i sommer!

Til 4 porsjoner:

4 stk makrell

2 ts salt og nykvernet pepper

3 stk sitron

1 kvast timian

1 ss rapsolje

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!