Er du klar for å gjøre denne uka til en fest?

Vel, oppskriften finner du her!

Mandag: Superrask tomatsuppe

Vi begynner uka med en sikker vinner: Tomatsuppe. Mange møter på posevarianten i hverdagen, men det er jammen ikke mye som skal til for å slå den. Sjekk denne videoen om du ikke har laget tomatsuppe før.

Tirsdag: Torsk med sennepssaus

Tirsdag er det klart for torsk med sennepssaus. Kan du lage hvit saus, kan du lage denne. Trikset er å røre inn sennepen helt til slutt, ellers mister den sitt milde sting.

Onsdag: Kylling med chèvre

Kylling og chèvre er i serien jeg holder på å lage, med middag på 20 minutter. Enkel middag: Del fennikel og eple i tynne skiver, vend i olje, salt og pepper. Legg på en tallerken og server med biter av chèvre og stekt kylling. (Sjekk her om du vil steke kyllingbrystet perfekt).

Ferdig!

Torsdag: Ovnsbakt laks med stekt salat

Ukens kuleste middag, synes jeg! Å bake laks i folie er en skånsom metode som nesten alltid gir godt resultat. Denne varienten låner litt smak fra sitron- og appelsinskiver. Til fisken kan du gjerne servere ris eller poteter, men jeg holder meg gjerne til den kule, stekte salaten og god myntedressing.

Fredag: Chili con carne

Vi skal til Mexico og spise chili con carne. Jeg skylder å gjøre oppmerksom på at denne oppskriften slett ikke gir noen sterk chilismak. Så, smak deg fram til du treffer perfekt med chilien. Bruk enten frisk chili, tørket piri piri eller cayennepepper.

Lørdag: Ovnsstekt kylling

Den ovnsstekte kyllingen til Simon Hopkinson er det vanskelig å ikke bli glad i. Servér den gjerne med de supre Clotilde-potetene eller en hva med en deilig form med auberginer?

Søndag: Paella

Vi avslutter denne festuka med en sprang til den iberiske halvøy. En av storhetene, bokstavelig talt, på den spanske, kulinariske stjernehimmelen er paella. Og dersom været ikke minner mye om ferie, vil denne oppskriften sende deg i feriemodus.

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Superrask tomatsuppe

Her har du kanskje den raskeste tomatsuppe som finnes!

Til 1 porsjon:

1 stk sjalottløk

1 stk tomatboks

1 ss sukker

1 ss eplecidereddik

1 ss kyllingbuljong

2 ss kremfløte

1 ss oregano

150 g kjøttdeig

parmesan

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Torsk med sennepssaus

Torsken blir enda bedre med denne sennepssausen.

Ingredienser:

800 g torskefilet

25 g hvetemel

25 g smør

1,5 dl melk

1,5 dl kremfløte

2 ss smør

salt og pepper

persille, hakket til pynt

2 ts sennep, helst sterk (Dijon-sennep)

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Kylling og chèvre

Middag på 20-minutter. Dette middagstipset er gull verdt.

Til 4 porsjoner:

2 stk fennikel

4 ss olivenolje

2 stk sitronbåter

2 stk eple

150 g mild chèvre

4 stk kyllingbryst

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Laks i folie med sitron- og appelsinskiver

Ovnsbakt laks på sitt beste. Like godt som det er genialt!

Til 2 porsjoner:

400 g laksefilet

1 stk sitron

1 stk appelsin

1 kvist rosmarin

1,5 dl crème fraîche eller rømme

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Grillet salat

Når kokkene på El Bulli lagde salat gjorde de det på denne måten.

Til 4 porsjoner:

10 stilk mynte

1 ss sennep, gjerne sterk

2 ts sherryeddik

1 stk eggeplomme

8 ss olivenolje

2 stk hjertesalat eller sikorisalat

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatboks

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø eller pulver

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Ovnsstekt kylling

Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

4 ss smør

1 stk sitron

1 kvast timian, estragon eller begge deler

1 fedd hvitløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Christopher Sjuve

Paella

Paella er spanias nasjonalrett. Nydelig mat som er morsom å lage sommer som vinter.

Til 4 porsjoner:

20 stk kyllingklubber

2 stk løk

3 stk hvitløksfedd

300 g paellaris

2 dl hvitvin (eller tørr sherry)

2 stk store tomat

1 ts cayennepepper

1 klype safran

1 stk paprika, rød

200 g erter

25 stk reker

0,5 kg blåskjell

3 ss finhakket persille

1 stk sitron

salt og pepper

1,5 l fiskebuljong ebuljong (bland gjerne ut ferdigkjøpt)

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!