Mett på pavlova og andre kaker? Forsynt med is, pølser og karbonader?

Jepp, 17. mai og pinsen er over.

Denne uka legger jeg opp til svært enkel og lett mat.

Tirsdag: Røkelaks

Røkt laks etter koldtbordet? Åkke som, denne retten er en liten perle. Remuladen er uhyre enkel å lage. Bruk stavmikseren og bland sammen eggeplommer, sennep, olje og sitronsaft. Bland remuladen med sellerirot som er hakket i fyrstikkstore biter - og server med røkt fisk, gjerne røkelaks.

Kok gjerne litt ris til dersom du er redd for ikke å bli mett.

Onsdag: Tabbouleh

Vi skal til Levanten. Og her spises det tabbouleh over en lav sko. Det krever at du får tak i ordentlig mynte. Ofte er den mynten man kjøper i butikken i sørgelig forfatning, pjuskete og smakløs. Jeg mistenker urtedyrkerne for å slippe den for tidlig til butikkene. En frisk oppstramming er på sin plass her!

Ellers er tabbouleh enkelt å få til. Kok bulgur og bland det sammen med resten av ingrediensene.

Torsdag: Spagetti med kylling, hvitløk og paprika

Nok en representant for skikkelig enkel hverdagsmiddag kommer her.

Fredag: Pizza

Endelig fredag! Jeg foreslår en pizza her, men det viktigste er alltid å få til pizzadeigen.

Lørdag: Bakt fisk med dillsaus

Lørdag er den store festdagen denne uka. Jeg akter å bake en fisk i ovnen. Jeg legger ved oppskriften på rødspette her, men det kan godt være det blir dorade, fjellørret eller noe annet. Prinsippet er uansett det samme. Bak fisken med urter i ovnen.

Og så legger jeg ved oppskriften på dillsaus.

Lag gjerne noen gode poteter til.

Søndag: Oppskrift på fiskesuppe

Vi avslutter denne uka med en flott, men enkel fiskesuppe.

Ha en smakfull uke!

Tirsdag:

Erik Hannemann

Sellerirotremulade med røkt laks

Middag med fisk på 20 minutter? Ikke noe problem.

Til 4 porsjoner:

Sellerirotremulade

3 ss sennep, gjerne Dijon

3 stk eggeplomme

2 dl solsikkeolje

1 stk sitron

1 stk sellerirot

12 stk oliven

salt og nykvernet pepper

urter, gjerne persille, gressløk eller timian

8 skiver røkelaks

200 g ris, eventuelt

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Øystein Westlie

Spagetti med kylling, hvitløk og paprika

Denne middagen er helt perfekt for ungene i huset å lage.

Til 4 porsjoner:

4 ss olivenolje

400 g kyllingfilet

salt og pepper

400 g pasta spagetti eller tagliatelle

4 fedd hvitløk

1 stk paprika, rød

gressløk

parmesan til servering

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Tabbouleh

Tabbouleh er salaten som spises mest i Levanten. Prøv den da vel!

Til 4 porsjoner:

150 g bulgur

0,5 stk agurk

2 stk vårløk eller en halv gul løk

10 stk cherrytomat

1 kvast mynte

1 kvast persille

salt

Dressing

1 fedd hvitløk

1 dl olivenolje

2 ss sitronsaft

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Crestock

Pizzabunn

Dette er den eneste oppskriften på pizzabunn du trenger. Deigen gir én rund pizza - tynn bunn.

Til 4 porsjoner:

4 dl hvetemel

1,5 dl vann

0,5 pk tørrgjær

1 ts salt

3 ss olje, eventuelt

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Flyndre (rødspette)

Flyndre er enkelt, godt og super mat til hverdag og fest.

Ingredienser:

1 stk rødspette, eller annen flyndre på samme størrelsen

1 stk sitron

0,5 potte timian

salt og pepper

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Dillsaus

Her er oppskriften på en superenkel dillsaus.

Til 4 porsjoner:

4 ss rømme

4 ss majones

1 kvast dill

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Linnea Press

Fiskesuppe med fennikel og safran

Til 4 porsjoner:

0,5 kg blåskjell

400 g laksefilet

1 stk purreløk

2 ss hvetemel

8 dl vann

2 dl hvitvin

2 dl kremfløte

4 ss hummer kraft

1 ts fennikelfrø

0,5 g safran

2 stk hvitløksfedd

1 ts sambal oelek

1 stk sitron, revet skall

1 bokser krepsehaler

1 dl dill, hakket

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!