Og da var mandagen der.

Herlig!

Det betyr at vi skal lage masse god mat i en hel uke.

Mandag: Laks og pasta

Vi begynner med en lettvint laksepasta. Det er ikke noe vits i å utfordre verken det ene eller det andre. Det er jo mandag.

Dersom du vil ha noen grønnsaker, så kutt dem i bittesmå terninger (brunoise, som noen ville si...) og ha dem i sammen med fisken.

Tirsdag: Fersk suppe med svinekjøtt

Dette er forenklet versjon av den majestetiske Ferskt kjøtt og suppe (som tar litt lengre tid). Denne suppen klarer du å mekke på en halvtime om du er i dette rette humøret.

Onsdag Kyllingsnitsel

Kyllingsnitsel står på menyen denne onsdagen. Snitsel lager du ved å vende kyllingfileter i mel, pisket egg og til slutt i en blanding av brødsmuler (eller griljermel som du kjøper), parmesan og sitronskall.

Og den serveres med salviesmør og deilige poteter.

Torsdag: Torsk med god saus

Torsk, deilig, flakete torsk, med sennepssaus er torsdagens middag. Jeg foreslår å servere den med disse gode gulrøttene.

Fredag: Indiske smaker

Huset fylles av eksotiske krydderdufter med denne kyllingen på kjøkkenet. Servér den med god ris og alle blir glade.

Lørdag: Hamburger

Jeg har en idé om å spise to burgere denne lørdagen. Eventuelt to halve. Den første med fisk, den andre med kjøtt. Det er mest for å glede alle og jeg elsker variasjonen.

Det viktigste er dog å få til aiolien - det er den som utgjør forskjellen her.

Søndag: Perfekt kylling

Jeg er svak for enkle, ukompliserte og perfekte oppskrifter. Derfor dukker denne kyllingen opp med jevne mellomrom. Mange vil tenke "hva er så spesielt med denne"? Vel, det er ikke spesielt utover det at den er perfekt. Dem var til forveksling lik den som dukket opp i DN og den er i utgangspunktet Simon Hopkinsons hoppskrift (fra The Independant).

Server gjerne denne kyllingen med en nydelig potetmos og en enkel salat.

Mandag:

Laksepasta

Til 2 porsjoner:

150 g bånd spagetti eller annen pasta

2 dl matfløte

0,5 dl eple sider

1 fedd hvitløk

150 g laksefilet

4 stk friskt basilikum blad, hakket

salt

pepper

4 ss pasta ost, Jarlsberg, Norvegia eller annen finrevet hvit ost

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Kim Holthe

Fersk suppe med svinekjøtt

Til 4 porsjoner:

600 g renskåret svin ekjøtt fra flatbiff eller filet

2 ts buljongpulver

1,5 l vann

200 g gulrot

1 stk blomkål

200 g asparges, grønn

4 stk vårløk

2 ss finhakket persille

brød

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Marit Røttingsnes Westlie

Kyllingsnitsel med salviesmør

Kyllingsnitsel er altså kylling som paneres med griljermel. Det kjøper du gjerne ferdig i butikken.

Til 4 porsjoner:

Kyllingen

1 dl hvetemel

2 stk egg

25 g parmesan

1 stk sitron

4 kvist timian

30 stk salvie

1,5 dl griljermel

1 ts salt

pepper, kvernet

4 stk kyllingbryst

50 g smør

smør, til steking

Potetene

10 stk poteter

2 stk timian

2 ss olivenolje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Torsk med sennepssaus

Torsken blir enda bedre med denne sennepssausen.

Ingredienser:

800 g torskefilet

25 g hvetemel

25 g smør

1,5 dl melk

1,5 dl kremfløte

2 ss smør

salt og pepper

persille, hakket til pynt

2 ts sennep, helst sterk (Dijon-sennep)

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Indisk kylling

Så enkelt kan indisk mat være...

Ingredienser:

2 stk kyllinglår

2 stk løk

4 fedd hvitløk

olje til pensling

2 cm ingefær

1 ss kuminfrø (spisskummen)

1 ts gurkemeie

1 ts korianderpulver

1 ss karri

1 stk rød chili

4 dl vann

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Øystein Westlie

Fiskeburger med hvitløkmajones

Det eneste som er skikkelig viktig når du lager fiskekakene, er at du bruker fersk fisk!

Til 4 porsjoner:

Fiskeburger

0,5 stk rødløk

1 fedd hvitløk

5 kvist persille

25 g smør

1 dl melk

600 g seifilet

1,5 ts salt

1 ss olivenolje

Hvitløkmajones

2 fedd hvitløk

2 stk eggeplomme

2 dl solsikkeolje

1 ss sitronsaft

salt og pepper

Til burgeren

4 stk hamburgerbrød

salatblader

tomat

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Erik Hannemann

Ovnsstekt kylling

Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

4 ss smør

1 stk sitron

1 kvast timian, estragon eller begge deler

1 fedd hvitløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!