Endelig mandag!

Og en rykende fersk meny ligger her og venter. Nå får vi bare håpe at en eller flere av disse middagene havner på middagsbordet ditt. Du finner alle ukemenyene her.

Mandag: Røkt laks med rosépepper

Vi begynner med en gammel kjenning. Siden mandagen ofte er dagen for kjappe middager havner denne retten med røkelaks og pasta her: Varm opp crème fraîche og bland inn røkt laks og litt rosépepper (eller vanlig pepper), så er pastasausen i orden.

Tirsdag: Pytt i panne

Det er ikke stor stigning i vanskelighetsgraden her. Pyt- i- panne lages som kjent etter du-tager-det-du-haver-prinsippet. I oppskriften er det poteter, gulrøtter, løk og erter. Det er selvsagt lov til å steke med noen pølser, bacon eller kjøtt om man har det. Det kule er å servere pytt-i-panne med posjert egg. Har du ikke gjort det før? Sjekk her.

Onsdag: Torsk med asiatisk vri

Nå er det masse skrei i butikkene. Og vi gjør litt stas på den med asiatiske aromaer i denne enkle retten. Både sennepsfrø, spisskum og frisk koriander gjør den her til en deilig hverdagsmiddag. Servér den gjerne med ris og noen friske grønnsaker.

Torsdag: Steinbit og nudelsuppe

Denne torsdagen blir feiret med rykende varm suppe og steinbit. Litt chili gir fisken og sjampinjonger det de trenger av sting.

Fredag: Kjøttgryte

Når fredagen kommer er den en osende, dampende gryte med mørt kjøtt som venter deg. Kjøttet har kokt seg mørt sammen med masse løk og røtter.

Lørdag: Muriels kylling

Lørdagen er det selveste Clotilde som står for. Alle som kjenner de vanvittige, ovnsbakte potetene, caneléene og den saftige blåbærkaka vet hva hun står for. Denne kyllingen er fabelaktig og passer perfekt på en lørdag med en god, ikke altfor tung rødvin.

Søndag: Finnbiff

Vi avslutter denne uken i en trygg, hjemlig havn. Finnbiff er en flott avslutning på uka.

Med det ønsker jeg alle en velsmakende uke!

Mandag:

Erik Hannemann

Røkt laks med rosépepper og crème fraîche

Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.

Til 2 porsjoner:

400 g pasta

200 g røkt laks

3 ss crème fraîche

1 ss rosépepper

8 stk sukkererter

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Øystein Westlie

Pytt i panne med posjert egg

Dette er intet mindre enn den perfekte restematen! Og så godt som det er!

Til 4 porsjoner:

4 stk potet, kokt

4 stk gulrøtter, kokt

2 stk sjalottløk

2 ss olivenolje

salt

pepper

4 dl erter, frosne

2 ts eddik

4 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Torsk med asiatisk vri

Bengalsk torsk? Ja, her er den nye torsken..

Ingredienser:

0,5 ts gurkemeie

pepper

0,5 ts cayennepepper

0,5 ts kumin

4 stk torskefileter, ca 180 gram hver

2 dl matyoghurt(tykk yoghurt)

2 ss hvetemel

olje/smør til steking

1 ss sennepsfrø

1 stk rødløk

1 fedd hvitløk

1 ts karri

1 dl fløte

koriander, frisk, hakket

1 ts koriander(pulver)

salt

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Steinbit- og nudelsuppe

Til 4 porsjoner:

200 g nudler

2 stk hvitløksfedd

1 ss olivenolje

150 g champignon

125 g babymais

1,5 l fiskekraft eller buljong

600 g steinbitfilet

4 stk vårløk

1 neve spinat blader

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Clotilde Dusoulier

Muriels kylling

Dette er Clotilde Dusouliers oppskrift på kylling som hun fikk fra Muriel. En gang i livet må du følge denne enkle oppskriften til punkt å prikke. Alt annet ville være idiotisk.

Ingredienser:

1 stk gårds kylling, ca 2 kilo

1 ss olivenolje

havsalt og nykvernet pepper

1 stk vanlig, stor hvitløk

1 stk sitron, helst organisk delt i fire

4 kvist timian, frisk

2 kvist rosmarin, frisk

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Øystein Westlie

Kjøttgryte

Denne gryta er fantastisk god og, om mulig, verdens enkleste å lage.

Til 4 porsjoner:

800 g gryte kjøtt, og eventuelt ben

1 ss smør

1 ss olivenolje

6 stk sjalottløk, delt i to eller fire

75 g sellerirot

75 g persillerot

150 g gulrot

150 g kålrot

1 stk laurbærblad

1 ts timian, tørket

1 ts salt

pepper

3,5 dl rødvin

vann

Høyde (px): Bredde (px):

Mandag:

Erik Hannemann

Finnbiff (reinsdyrgryte)

Denne gryta er laget på reinsdyrskav, det billigste kjøttet.

Ingredienser:

500 g reinsdyrskav

1 stk løk

3 ts mel

500 g poteter

2 stk gulrøtter

2 stk persillerøtter

1 dl tørket sopp

1 stk hvitløk

2 dl kremfløte

50 g brunost

1 ss solbærsyltetøy

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!