Ukemeny
Den gode førjulsmenyen
Her er det som frister i førjulen.
Denne uka tenker jeg det passer godt med enkel og temmelig lett mat. Ikke slankekost, men mat som ikke tar showet fra de måltidene vi skal innta i neste uke. Mitt forslag til denne førjulsmenyen er preget av noen juleingredienser som kveite og kalkun, litt asiatiske smaker og krydderier som hører denne tiden til. Her er mitt forslag til ukemeny:
Mandag: pasta med nøtter
Denne uka begynner med noen julenøtter (sorry, hadde bare nøtt). De kommer sammen med pasta, gulrøtter og sukkererter.
Tirsdag: asiatisk laks
Asiatisk fiskeretter har vi en god del av. Denne oppskriften er det undertegnede som står for. Her får du en god og enkel oppskrift med enkle, asiatiske smaker og masse, deilig spinat.
Onsdag: kalkun med estragon
Kalkun er det mange som skal spise de nærmeste dagene, men denne varianten er en enkel hverdagsvariant (og slett ikke den helstekte varianten som serveres til festen)
Torsdag: Kveitemiddag
Kveite er juletradisjon for mange. Den stolte fisken blir her servert med persillerøtter og frisk sitronsaus.
Fredag: chili con carne
En herlig gryte med chili con carne kan gjerne dobles, så har du litt ekstra mat når du plutselig trenger det i julestria.
Lørdag: kylling med kanel
Kanel er opplagt et av julekrydderne. Her setter det anvendelige krydderet smak på kyllingen. Ja, det kommer jeg i julestemning av!
Søndag: sitronpasta
Noen vil kanskje like å spise det Grevinnen og hovmesteren spiser denne kvelden. Gjerne for meg! Andre vil kanskje ta det litt rolig og spare seg til dagen etter. Da er en frisk sitronpasta løsningen.
Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Denne kyllinggryta lager du i dag
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 17/12 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.