Det er høst. Og det skal vi nyte! Jeg har laget en ukemeny med masse, deilig høstmat! Her kan du se de andre ukemenyene jeg har laget.

Påstand: Mat smaker best om høsten.

Om du spør meg til vinteren, er det ikke sikker jeg er enig med meg selv. Men, i alle faller er det noe med sopp, rotgrønnsaker og lammekjøtt som gjør livet rikere.

Mandag: Pasta med sopp

Derfor begynner denne uka med en deilig pasta og sopp. Etter et dypdykk i arkivet fant vi fram til denne enkle, kjappe og gode retten. Du kan bruke kantareller, aromasopp eller annen sopp. Har du funnet masse sopp? Da er oppskriftene du trenger her.

Tirsdag: Ovnsbakt ørret på kul måte

Dette er en variant på ovnsbakt ørret som faller i smak hos de fleste. Den gode nyheten er at du lager fisk, grønnsaker og saus i en pakke. Fiks ferdig!

Onsdag: Verdens raskeste ertesuppe

Denne ertesuppa er så god at barn liker den! I alle fall om vi skal tro kommentarene på oppskriften... Denne lagde jeg som del av en serie med 10 raske oppskrifter - med video. Og her bruker vi frosne erter - så du slipper å legge dem i vann over natten.

Torsdag: Torsk i panne med fløtesaus

Denne fiskeretten kan alle lage. Den vender med ujevne mellomrom tilbake til ukemenyen fordi så mange setter pris på den. I fiskegryta finner du egg, gressløk, fløte og karri...

Fredag: Quesadilla

Vi skal til tacoens hjemland, men vi skal ikke spise taco denne kvelden. Men, noe som er litt bedre (vet jeg utfordrer noen her nå, men det får vi tåle!). Denne varianten av quesadilla er super. Og det er svært TV-vennlig! Her handler det om å krydre kjøttet godt (ja, med tacokrydder!), fylle det i tortilla sammen med ost, brette og steke dem gylne og sprø i panna.

Lørdag: Saltbakt kylling

Det er ikke vanskelig - og det blir supersaftig - når du saltbaker kylling. Jeg foreslår å servere den med den supre potetsalaten med pinjekjerner som du også finner nedenfor.

Søndag: Fransk lammegryte

Denne uka rundes av nesten slik jeg rundet av forrige uke - nemlig med en skikkelig fransk lammegryte. Her er det hvitløk, laurbær, sjalottløk, timian... og lam. Masse lam!

Ha en super uke! Oppskriftene finner du nedenfor.

(Over 24.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Den perfekte vaffeloppskriften

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Tomatisert pasta med sopp og grønnsaker

Til 4 porsjoner:

225 g tørket pasta

vann, salt og olje til koking

sjalottløk

3 fedd hvitløk

1 dl olivenolje

1 ss tomatpuré

1 bokser hakkede flådde tomat er

rosmarin, frisk

basilikum, frisk

salt

pepper

200 g sopp

2 ss olivenolje

1 ss smør

2 dl oliven, sorte

salt

pepper

frisk, hakket basilikum

parmesan, nyrevet

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Ovnsbakt ørret

Bak laks eller ørret med denne sausen og få en helt ny smaksopplevelse.

Ingredienser:

1 stk ørret, eller laksefilet

1 stk appelsin

1 stk fennikel

2 stk sjalottløk

2 dl crème fraîche

1 ts estragon

2 ss gressløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Grønn ertesuppe med pølsebiter

Denne ertesuppen laget av frosne erter lager du på et blunk.

Til 1 porsjon:

250 g erter, frosne

2 dl vann

2 ss konsentrert kylling kraft

1 dl fløte

1 stk grillpølse

1 rømme klatt

Høyde (px): Bredde (px):
Bård Eek

Torsk på purreseng

Hverdagsmiddag skal gå raskt og være smakfullt. Denne deilige fiskeretten er enkel å lage og smaker utrolig godt. Om man ikke får tak i fersk torsk, kan frossen torsk også brukes.

Ingredienser:

2 ss smør

1 stk purre

3 dl matfløte

2 ts karri

800 g torskefileti terninger

1 ts salt

0,5 ts pepper

2 stk egg, hardkokte

2 stk tomat, finhakket

2 ss finklippetgressløk

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Quesadilla med kylling

Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.

Ingredienser:

200 g kyllingkjøttdeig

1 stk løk

2 ts tacokrydder

100 g smøreost

1 ts korianderfrø

2 stk vårløk

1 stk rød chili

100 g revet hvitost

4 stk tortilla (lefse som kjøpes ferdig)

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Saltbakt kylling

Dette er grunnoppskriften. Det er ikke noe problem å utvide denne med urter og annet godt.

Ingredienser:

1 stk kylling

1,2 kg salt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Potetsalat med pinjekjerner

Denne salaten er stappfull av gode ting. Og poteter.

Ingredienser:

500 g poteter

3 stk sjalottløk

150 g lange, grønne bønner

50 g parmesan

70 g pinjekjerner

2 ss finhakket gressløk

5 ss olivenolje

1 ss sitronsaft

smør/olje, til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Foto Opplysningskontoret for kjøtt/Studio Dreyer-Hensley

Fransk lammegryte

Her er en gryte som er skapt for høsten...

Ingredienser:

1,5 kg fårikålkjøtt

3 ss olje

10 stk sjalottløk

2 fedd hvitløk, finhakket

2 dl rødvin

1 stk tomatboks

1 bokser tomatbønner

2 stk gulrøtter

1 ts salt

0,5 ts pepper

1 ts timian, tørket

0,5 l vann

1 stk laurbærblad

1 ts sukker, eventuelt

2 stk nepe, delt i fire

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: