Oppskrifter på julegodteri

Syv gode slag til jul

Glem de tørre julekakene. Her finner du de gode alternativene.

PUNSJBOLLER: De er gode. Farlig gode.
PUNSJBOLLER: De er gode. Farlig gode. Foto: Foto: Alf Børjeson
Sist oppdatert

Føler du også at noen av de tradisjonelle julekakene er litt utdatert?

Å ytre seg kritisik til de tradisjonelle julekakene er selvsagt som å banne i Guds hus. Tradisjoner skal man som kjent ikke tulle med. Særlig ikke juletradisjoner.

Men, ærlig talt: Så lenge jeg kan huske, har vi hatt julekakene til langt ut i vinterferien. Og da synes jeg både kakene og kakebakerne burde ta et hint. En full kakeboks i februar prøver å fortelle deg er at du egentlig ikke er så glad i kakene (med mindre du har en overdreven selvdisiplin. I så tilfelle burde du heller gi dem bort).

Mange synes det er hyggelig å bake de tradisjonelle julekakene - selv om man ikke ender opp med å spise alle sammen. (Dersom du får mange til overs kan du alltids lage kjøre dem til pulver og strø dem over is, ha dem i tilslørte bondepiker eller noe annet).

Jeg vil nødig såre noen. Samtidig vil jeg gjerne slå et slag for juleknask som folk digger. Her er min liste over forslag (oppskriftene finner du nedenfor):

  • Sjokoladetrøfler
  • Brownies
  • Risboller
  • Sara Bernhard
  • Punsjboller
  • Karameller
  • Marsipan- og nougatruller

Har du andre forslag som egner seg som alternativer til de tradisjonelle kakene så bruk gjerne kommentarfeltet i bunnen av artikkelen.

Jeg vil i samme slengen få anbefale disse godsakene:

Valnøttfudge

Sjokoladepletter

Sjokolade og nøtteknask

Slik lager du italiensk superkjeks: Biscotti

Les også: Her er oppskriften på perfekt ribbe

Les også: Lag super kålrabistappe til pinnekjøttet

Lyst på matinspirasjon? Følg Sjuve på Facebook!

Denne saken ble første gang publisert 11/12 2009, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også