Oppskrifter med squash

Hæ?! Kan jeg gjøre det med squash?

Oppskriftene du aldri, aldri har tenkt på.

Publisert Oppdatert

Clotilde Dusoulier skriver til oss fra Paris. Hun har bloggen chocolate and zucchini hvor hun skriver om mat - helst fransk mat.

For dem som ikke kjenner den inspirerende bloggeren fra før kan vi nevne hennes sagnomsuste caneles, de legendariske sjokoladepålegget og de supre oppskriftene med blomkål. Denne gangen handler det om en av hennes favoritter - zucchini - eller squash som det heter her.

Squash gror som ugress om sommeren. Og alle grønnsaksdyrkere er på jakt etter nye ting å bruke den til. Heldigvis er squash en veldig anvendelig grønnsak – som også kan brukes rå. Den finstemte, nesten søtlige smaken passer utmerket sammen med andre ingredienser.

Se etter de minste squashene. Her er smaken mer konsentrert og kjøttet mindre vanndig. Og, når du har fått hånd på dem, kan du sjekke ut disse syv måtene å lage squash på!

Bruk squash i pasta

Det fine med squash er at den bruker akkurat like lang tid å tilberede som det tar å koke pasta. Middagen er med andre ord klar på et kvarter. Jeg elsker å ha koke squashen i pastakjelen og så smaker jeg den enkle vegetarretten til med sjenerøse mengder olivenolje, ristede mandler og sitronskall.

Alle oppskriftene finner du nedenfor.

Lag en enkel ratatouille ved å bake squash i ovnen

Denne klassiske retten fra Provence består av stuede squash, tomater, aubergine og paprika. Den lages vanligvis på en kokeplate hvor hver og en grønnsak tilberedes separat. Men, en enklere, dog mindre tradisjonell, variant kan lages i ovnen. Bakingen konsentrerer smakene i grønnsakene på en superb måte.

 

Skjær i tynne skiver og lag en fin terte

Dersom du finner en ung, slank squash, særlig om den er gul, er det veldig fine å spise rå. Gjerne på toppen av en tertebunn. Det blir en fresh, sofistikert og sommerlig forrett.

Lag nudler av squash

Bruker du det børstelignende bladet på en mandolin, juliennebladet, eller lignende kan du kutte squash i tynne, lange strimler som ligner spagetti. De kan du vende inn i alle tenkelige sauser, akkurat som pasta. De kan brukes i en asiatisk rett eller så kan de brukes i en kul salat.

Bak en superforrett

Bland squash med god sopp, legg på en ikke-søt crumbleblanding og bak det i små, ildfaste former. Resultatet er en nydelig, restaurant-verdig forrett.

Hiv squash på grillen!

Du kan skjære squash i småtykke skiver, marinere dem over natten i olivenolje, balsamicoeddik og salt. Da er de klare for grillen! De blir smeltende myke og den brente overflaten lager en flott smakskontrast til den søtlige innsiden.

(Ikke oppskrift på denne - men, dette får du til uten!)

Lag en sjokolade- og squashkake!

Å vende revet squash inn i bakte godsaker et utmerket triks for å gjøre bakverket saftigere uten å tilføre smør eller olje. Smaken er så diskret at du ikke behøver å fortelle noen at det er squash i sjokoladekaka. Men, du kan alltids be dem gjette hva den hemmelige ingrediensen er…

Clotilde Dusoulier

Pasta med squash, mandler og sitronskall

Dette er din nye pastarett.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

200 g Fusilli

Olivenolje

2 fedd Hvitløk

2 stk Squash

1 ts Harissa

40 g Mandler, hakkede

1 stk Sitron, saft og revet skall

Salt og nykvernet pepper

Clotilde Dusoulier

Ratatouille Confite au Four

Dette er Clotildes ovnsbakte variant av ratatouille. Den bakes i ovnen - og stekes ikke i panne. Slik holder grønnsakene bedre på teksturen og smakene.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Løk

2 fedd Hvitløk

1 stk Aubergine

1 stk Squash

2 stk Paprika, grønn

8 stk Tomat

2 kvist Rosmarin

2 kvist Timian

Olje

Salt og pepper

Clotilde Dusoulier

Squashterte

Dette er en enkel og kul snacks som lages avs squash.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

180 g Hvetemel

120 g Yoghurt naturell

60 g Smør i terninger

2 ss Sesamfrø

120 g Kremost

1 dæsj Melk

Mynte, frisk

1 stk Gul squash

Timian

Olivenolje

Salt og nykvernet pepper

Clotilde Dusoulier

Squashnudler

Det ser ut som pasta, men er mye sunnere.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

600 g Squash

60 ml Olivenolje

2 ss Sitronsaft

1 knivsodd Salt

1 ts Spisskum

Salt og nykvernet pepper

1 neve Gresskarfrø

Basilikum, frisk

Clotilde Dusoulier

Forrett med squash med sopp

Dette er en veldig morsom forrett som du kan forberede dagen i forveien.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

0.25 stk Løk

4 stk Squash

500 g Sopp

1 ts Hvetemel

Olje

50 g havremel

50 g Brødrasp

50 g Smør

50 g Parmesan, nyrevet

1 ts Timian, tørket

6 kvast Persille

Havsalt

Pepper, sort og nykvernet

Clotilde Dusoulier

Sjokolade- og squashkake

Squash i sjokoladekake kan du ikke smake, men den gjør faktisk sjokoladekaka veldig saftig.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

115 g Smør, romtemperert

240 g Mel

60 g Kakaopulver

1 ts Bakepulver

180 g Brunt sukker

1 ts Vaniljeekstrakt

1 ts Pulverkaffe

3 stk Egg

350 g Squash

160 g Kokesjokolade, mørk

Melis

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning