Oppskrift på svinestek

Clotildes svinestek

Her får du oppskriften på Clotildes superstek.

SVINESTEK: Clotilde lager deilig svinestek

SVINESTEK: Clotilde lager deilig svinestek Foto: Foto: Mat.no

Publisert Oppdatert

Clotilde Dusoulier

Clotilde Dusoulier lever av å blogge om mat.

Hennes personlige fortellinger om livet som matelsker i Paris har skaffet henne flere utmerkelser. Hun har også fått en europeisk bloggpris.

Clotilde deler sine parisiske matgleder med Klikks lesere i mange måneder framover.

Hun har gitt ut to matbøker.

Hennes nettsider heter Chocolate and zucchini

Med ujevne mellomrom skriver Clotilde her på Klikk om livet i Paris som matelsker. Denne uken forteller hun om en herlig og enkel svinestek.

Jeg pleier ikke å kjøpe kjøtt på bondens market. I nabolaget har jeg en bra slakter som jeg liker godt. Han heter Mario - man må jo bare like han! På bondens marked er som regel min regnbuefargede handlekurv (en bursdagspressang fra naboene) så full av mine utplukkede avlinger av frukt, grønnsaker, ost og blomster at det ikke er plass til mye annet. Særlig om jeg skal komme hjem uten at skulderen går ut av ledd.

Share

Men vin vennine Meg, som også handler på Batignolles, hadde anbefalt gårdskyllingen som selges i den ytterste boden (ved Rome metro'en). Jeg ble så imponert over kvaliteten på varene her at jeg bestemte meg for å utforske resten av utvalget.

I boden jobber et par som ikke er mye eldre enn meg. De driver en gård i Ardennes og selger produktene til veldig rimelige priser. Jeg støtter helhjertet unge bønder (de setter i det minste ikke fyr på busser), så jeg stakk innom på handleturen på lørdag og i tillegg til fire skiver skinke (bien fines, s'il vous plaît) og en panert syltelabb (en én euros-delikatesse Maxence og jeg var takknemmelige for), så kjøpte jeg en svinestek.

Svi av kjøttet

Og på søndag morgen, siden jeg hadde kjøpt en rødkål og noen svært velduftende epler i en annen stand, gikk det helt av seg selv å lage dette: Kjøttet ble svidd av i pannen så det forblir saftig inni, kålen og eplene ble hakket, kombinert med svisker og forsiktig smakt til med litt krydder og hele greia lot jeg koke forsiktig i litt rødvin til vi var klare for lunsj.

Det er en veldig tilfredsstillende og enkel en-kjeles-rett som helst serveres med sterk sennep for å erte grønnsakenes lille sødme. Mitt eneste forslag til forbedring er å salte kjøttet i en enkel blanding av vann og salt, slik at kjøttet blir salt tvers igjennom.

Oppskriften finner du nedenfor!

Les også:

Billig middag hele uka

Seks gryteretter som holder deg varm

Slik får du barnet til å sove

Denne TV'n er billig og best

Her kan du søke blandt 4.000 oppskrifter!

Clotilde Dusoulier

Svinestek med krydret rødkål, epler og svisker

Her er Clotildes oppskrift på en herlig og enkel svinestek.

Se hele oppskriften

Til 8 porsjoner

1 ss Olivenolje

800 g Svinestek

Havsalt

1 stk Rødkål

2 stk Eple

8 stk Svisker

4 stk Hvitløk

Korianderfrø

Muskat

Ingefær, malt

Kanel

Nellik

1 dl Rødvin

Pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning