Oppskrift på pepperkaker

Hjemmelagde pepperkaker

Slik lager du hjemmelagde pepperkaker lekende lett.

Publisert Oppdatert

Det er ikke noe hokus pokus å lage en pepperkakedeig. De viktigste ingrediensene er selvsagt krydderne. I denne oppskriften finner du nellik, kanel, kardemomme og anis.

Alle krydderne finnes i de fleste matbutikker.

Les også: Her er oppskriften på perfekt ribbe

Les også: Her er de 7 gode slagene

Share

Oppskriften på hjemmelagde pepperkaker

Dette trenger du

½ dl fløte

200 g smør

225 g sirup

225 g sukker

4 egg

850 g hvetemel

2 ts natron

2 ts malt nellik

1 ts kanel

½ ts kardemomme

1 ts malt anis

Melisglasur

1 egghvite

ca. 125 g melis

1. Lag deigen

Deigen må lages dagen før du skal lage kjeksene. Deigen tåler imidlertid å stå i kjøleskapet i mange dager, så du kan være ganske fleksibel.

Ha fløte, smør, sirup og sukker i en stor kasserolle og kok opp. Ta den av platen og la blandingen avkjøles til den er lunken. Rør inn eggene, ett om gangen. Bland alt det tørre før du har det oppi kasserollen. Bland alt godt. Pakk deigen inn i plastfolie og la den ligge i kjøleskapet til dagen etter.

2. Kjevle ut deigen og stek kjeksene

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader over- og undervarme. Kle flere stekebrett med bakepapir og finn fram pepperkakeformene dine.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og ta ut en del av deigen. Kjevle den ut til den blir 2-3 mm tykk og stikk ut pepperkaker. Det er lurt å legge pepperkaker som har omtrent samme størrelse sammen på stekebrettet, slik at de blir ferdigstekt samtidig.

Steketiden avhenger av størrelsen, men det vil ta 10-15 minutter. Lager du store ting, som tak og vegger til pepperkakehus, er det lurt å la det ligge i ro på stekebrettet i to minutter når det er ferdig stekt, før du forsiktig legger det over på en bakerist.

3. Melisglasur

For å få en hvit og holdbar melisglasur bruker jeg egghvite, og ikke vann, til å røre ut melisen i. Hvor mye melis du må ha, avhenger av hvor stort egget er, men ca. 125 gram. Bland sammen og rør til du får en glatt og fin masse som er så tykk at den ikke vil renne utover, men så flytende at du faktisk greier å sprute den ut av et kremmerhus.

Lag et kremmerhus av matpapir. Ikke ha noe hull i bunnen ennå. Bruke tape for å få det til å sitte skikkelig sammen. Sett kremmerhuset i et høyt litermål eller noe annet som holder det stødig oppe, og fyll i melisglasuren. Klipp et lite hull på tuppen og sprøyt i vei.

(Får du det fortsatt ikke til, så sjekk denne artikkelen om melisglassur - da skal det sitte!)

Her finner du 5 . 000 oppskrifter du kan kose deg med!

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Marit Røttingsnes Westlie

Hjemmelagde pepperkaker

Pepperkaker blir så gode når du lager dem selv. Og denne oppskriften er kanskje den beste oppskriften på pepperkaker du finner.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

0.5 dl Kremfløte

200 g Smør

225 g Sirup

225 g Sukker

4 stk Egg

850 g Hvetemel

2 ts Natron

2 ts Nellik

1 ts Kanel

0.5 ts Kardemomme

1 ts Anis

1 stk Eggehvite

125 g Melis

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning