Laksen er vår mest populære fisk. Og i butikken møter vi den i alle formasjoner: Frossen, fileterte stykker (som blir rålekkert når du gjør slik) ferdige filetbiter, som "salmalaks" (sjekk ut hvordan du lager tre forretter på tre minutter med en salmalaks) og som koteletter.

Og en kotelett kan du bake i ovnen, for eksempel med sitron og appelsin, eller steke i stekepanna. Det går, men jeg har en litt bedre idé.

Jeg vil ikke kalle en laksekotelett tarvelig, men den har potensiale til å bli mye kulere enn sitt opprinnelige jeg. Det første du må gjøre er å fjerne beina. (Klikk på videoen ovenfor, så ser du teknikken). Så ruller du fisken sammen og knyter et hyssingsnøre rundt.

Laks er den nye biffen

Nå er fisken klar til stekepanna. Noen liker å steke den helt igjennom, mens flere, etter at sushi ble vanlig (lag det hjemme!), aksepterer at den er litt rosa. Litt som biff.

Det finnes minst to teknikker. Den ene er å steke fisken bare fra den ene siden (unilateral, som franskmennene sier). Da pleier jeg å øse over med noe av stekefettet for å gi bedre smak. Du blir også kvitt eventuelle overflatebakterier (noe jeg vanligvis ikke er bekymret for).

Nå gjenstår det bare å koke noen grønnsaker, smelte litt smør og så er det duket for god mat.

Denne kan også brukes som forrett, men da burde du enten servere det til et selskap som spiser mye, eller be om å få veldig tynne koteletter.

Hannemann

Laksekotelett blir lekkert

Så lekker kan en laksekotelett være. Laks med mer laks!

Til 2 porsjoner:

4 stk laksekoteletter

150 g erter

150 g sukkererter

2 stk nepe

2 ts lakserogn

2 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!