Oppskrift på gryteretter
Fem gryteretter som redder høsten
Det er nå du trenger en god gryte.
Høsten er tiden for de gode grytene.
Aller helst bør en god høstgryte være så full av smak og gode krydder at det fyller hele rommet med dufter, herlige forventninger og stor appetitt.
Et eksempel på en slik gryte er bacalao. Det er overrasker meg hvor få det er som lager den fabelaktige gryta. Grunnen er nok at fisken, klippfisken, må legges i vann først. Det krever altså forberedelse - og da er det mange som faller ut.
Men, klarer du å legge fisk i en bolle med vann over natta er mye gjort. Gjør det gjerne på kvelden, så er fisken klar når du skal lage middag dagen etter. Resten er plankekjøring: Legg fisk, løk og poteter lagvis, ha i hermetiske tomater, pepper, hvitløk og olje. La det koke så lenge du vil. Bacalao-oppskriften finner du nedenfor!
Lengsler og forventninger
Jeg har samlet flere gryter som fyller huset med forventninger og lengsler nedenfor.
Det første er en heidundrande, kraftfull bacalao med masse olje. Det andre er den franske klassikeren coq au vin, hvor du altså koker kyllingen i vin. Du finner også en herlig lammefikassé, en oppskrift på indisk kylling og det noen mener er norges beste viltgryte.
En god idé
En god idé er å lage store gryter, gjerne doble porsjonene. Så kan du enten sette den i kjøleskapet og spise den noen dager senere eller fryse den ned. Så har du middag til den dagen du ikke har tid til å lage noe.,
Nedenfor finner du alle oppskriftene!
Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook
Les også:
Mindre mas: Ti mattips som gjør livet enklere
Slik lager du perfekt pizzabunn
Dette er verdens viktigste grønnsak
Matlaging: Unngå de vanligste feilene
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 02/11 2010, og sist oppdatert 28/06 2017.