Jeg har hatt lyst til å lage mine egne confit-tomater en stund, særlig etter at jeg nå har spist de fabelaktig gode halv-tørkede tomatene en stund.

Og så, en rolig søndag ettermiddag, så jeg noen herlige roma-tomater som lå og latet seg på en kjøkkenbenk, mens de ble mer og mer modne, og helt intetanende om hva som ventet dem. Jeg overrasket dem, og lot dem dø en sakte død i ovnen. De var i det minste sammen. Og godt krydret.

Jeg valgte å ha salt, pepper og chiliflak på dem, men ikke noen tørkede urter. Jeg ville ha rene confit-tomater og heller velge urter når jeg vet jeg hva jeg skal spise dem sammen med. I motsetning til andre oppskrifter behøver du ikke å skrelle dem (var ikke ovnen nok stress for tomatene?). Jeg liker både smaken og teksturen som skinnet gir.

Det tok meg tre timer å nå perfekt konsistens - kantene begynner å tørke litt og bøye seg, mens midten fortsatt har er kjøttfullt og saftig.

Å steke tomater sakte på denne måten konsentrer smaken på en forsiktig og veldig deilig måte - og søtheten kommer sterkt fram. Og siden det går fint an å fryse confit-tomater, er det smart å lage mange av gangen.

Oppskriften finner du nedenfor.

Clotilde Dusoulier

Confit-tomater

Slik blir tomatene best.

Ingredienser:

tomater

salt og pepper

chilipulver eller chiliflak

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!