Utenfor vinduet er det ikke mye som minner om sommer.

Nei, vent!

Nå har sommeren kommet! Det er elleve grader og regn. Og det minner om sommer. For slik ser sommerne ut til å bli. Det er typisk norsk.

Når du har mest lyst på fårikål enn supersommersuppa gazpacho, ja, da er det sommer. I Norge.

Det er typisk norsk å være inne om sommeren.

Heldigvis finnes det mange måter å trosse været på. For deg som ikke lar deg friste av tanken på å fiske, padle, gå i svømmehallen, klippe hekken eller male taket så har jeg et tips: Søk tilflukt på kjøkkenet. Matlagingsrommet er husets beste sted å søke trøst og største kilde til glede - uansett vær.

Melon er sommer

For meg er det noen ting som oser sommer mer enn noe annet: nypoteter, jordbær og makrell er opplagt, men de må finne seg i å få konkurranse av melonen. Eller melonene. Med en saftig vannmelon i munnen skinner sola uansett.

Og den effekten vil jeg gjerne utnytte i dag. Så, for å snike inn litt sommerstemning har jeg samlet tre oppskrifter med melon. Den første er en kul dessert hvor melonen egentlig tjener som et fat for en frisk sitronsorbet. Du lager altså en sitronsorbet (sukkerlake og sitronsaft som du fryser) som du serverer i en halv, liten melon.

Den andre er en nydelig og spennende salat hvor melonbitene får bryne seg på ørsmå, friske biter av chili.

Til slutt finner du en deilig liten rett som du kan lage som et mellommåltid, som forrett, som dessert eller om du kjeder deg. Jeg har stukket ut biter med melon og lagt dem sammen med en skive agurk og hatt på litt mynteblader og noen dråper balsamicosirup. Man kunne også blandet litt yoghurt og honning og brukt som "lim" mellom bitene, men det var jeg for lat til denne gangen.

Erik Hannemann

Sitronsorbet

Her får du en enkel oppskritt på sitronsorbet.

Ingredienser:

350 g sukker

2,5 stk sitronsaft, 6-8 sitroner

sitronskall, til pynt

1 stk melon

Høyde (px): Bredde (px):
Anne Elisabeth Næss

Ruccolasalat med honningmelon og chili

Sunnere salat enn den her skal du lete lenge etter. Chilien blir overraskende god med melon. Må prøves...

Ingredienser:

1 stk honningmelon

1 stk chili

1 pk ruccola

1 stk lime

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Friske melonbiter med mynte

En enkel snacks med melon og agurk.

Ingredienser:

0,5 stk vannmelon

0,5 stk agurk

mynteblader

2 ss balsamicosirup

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!