Meny med smak av sommer

Helgemeny med smak av sommer

Ja, du får vann i munnen av denne menyen.

Publisert Oppdatert

Jeg vil spise grønt og friskt nå som sommeren er her. Jeg vil spise i shorts og solbriller. Og jeg insisterer på at solen skal skinne.

Og du: Dekk på ute! Og så spiser vi deilig, sprø salat, fine grillede grillskiver med potetsalat og avslutter med en tipp-topp jordbær- og rabarbrakake.

 

Forrett med sprø salat

Om du tar deg bryet med å vaske hjertesalaten og ha den et minutt i en bolle med vann og isbiter, så blir den ekstra sprø og knasende.

I oppskriften har jeg brukt rød pesto. Jeg skal innrømme at jeg ikke er den største fan av rød pesto, men jeg gjorde det forgenes skyld. Og jeg er fargeblind.

Gjør som du vil. Lag gjerne vanlig, grønn pesto og bruk den.

Som du ser i videoen er ikke dette spesielt vrient, bare artig, godt og enkelt å servere. Akkurat som sommermat skal være.

 

Hovedrett på grillen

Hovedretten er nesten like grønn som forretten. Her handler det om å grille grillskiver og så lage en sensasjonell og enkel dressing til salaten.

Dersom du synes dressingen blir for tykk kan du tynne den ut med vann.

Jeg vil komme med to forslag til tilbehør. Det mest opplagte er den beste potetsalaten som finnes, den med pinjekjerner og grønne bønner.

Akkurat nå har jeg helt dilla på tabouleh. Og jeg tror det må være friskheten fra mynten som gjør at det passer så fabelaktig godt på sommerstid. Har du ikke hilst på tabouleh før kan det fort bli din store sommerflørt - her er oppskriften.

Sesongens dessert

Rabarbra og jordbær er forsommerens fine, skjøre smaker. De må behandles med varsomhet og respekt, synes jeg.

I denne oppskriften av Leif Inge Bårdsen, som skriver bloggen Matmonster, lages det først en crumble av smør, mel og sukker som skal bli til sprø, deilig topp.

Og jeg gleder meg allerede til å blande sammen biter av jordbær og rabarbra i en bolle, med en skje, og så strø over sukker og litt mel. Når jeg heller den blandingen på kakerøra og har crumble på toppen er det bare 40 minutter til desserten er ferdig.

 

God helg!

 

Erik Hannemann

Forrett med mozzarella og hjertesalat

Det er enkelt å lage forrett når det bare tar ett minutt.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Hjertesalat

1 stk Mozzarella

1 dl Pesto

Olje

Erik Hannemann

Grillskiver med nydelig salat

Dette er den raskeste middagen du kan lage på grillen.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 stk Sjalottløk

1 ts Sennep

3 ss Olivenolje

12 bl Lollosalat

6 stk grillskiver

0.5 stk Lime

Foto: Leif Inge Bårdsen/matmonster.blogg.no

Rabarbra og jordbær crumble bars

Få sommerfølelse når du kjenner duften av denne deilige kaken!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

6 ss Smeltet smør

175 g Mel

100 g Brunt sukker

0.5 ts Salt

200 g Jordbær

200 g Rabarbra

1 ss Brunt sukker

30 g Mel

150 g Mel

0.5 ts Bakepulver

100 g Smør

2 stk Egg (romtemperert)

0.5 ts Vaniljeekstrakt

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag