Helgemeny

Trenger 240 minutter, men er SÅ verdt det!

Her er maten som passer for deg. Akkurat nå.

Publisert Oppdatert

Hell opp et glass hvitvin, hakk et par sjalottløk, knus et hvitløkfedd på denne måten og helgen er i gang.

Du har allerede begynt å lage blåskjell. De pene skallene er første rett i kveld.

Opp i kjelen med løken og stek den på svak varme i smør. Ha i noen estragonkvister og spander en god splash med hvitvin. Og litt fløte.

Etter noen minutter med koking er basen klar. Det du skal gjøre nå før servering er å ha i blåskjellene, sette på lokket og la det dampe noen minutter.

Hovedretten

Andelårene er allerede i ovnen. De er dekket av andefett og blir mørere og mørere etterhvert som tiden går.

Dette er de andelårene som lå i salt i kjøleskapet hele natten. Nå er det forvandlet til et nydelig kjøtt som alle gleder seg til å sette tennene i, kanskje sammen med en av disse vinene.

Til andelårene kommer det en nydelig potetrett med soppsmaker og tilbehøret som «passer til alt» - altså grønne bønner med tomater, sjalottløk og persille.

Dessert

Helt til slutt kommer den ostesouffléen som gjorde at London-restauranten til brødrene Roux tok av.

Den er faktisk ikke så vrien å lage, særlig ikke etter at du har tatt en titt på denne videoen her:

Erik Hannemann

Blåskjell med hvitvin og estragon

Det finnes neppe noen raskere middag enn blåskjell.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Blåskjell

2 stk Sjalottløk

1 dl Hvitvin

1 dl Kremfløte

4 ss Estragon, frisk, hakket

2 ss Smør

0 Salt og pepper

Erik Hannemann

Andeconfit (confit de canard)

Andeconfit er mye enklere enn du tror. Du trenger bare tre ingredienser.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Andelår

0.5 kg Salt

3 dl And

Erik Hannemann

Potetform med soppsmaker

Dette er fabalaktig godt tilbehør til kjøtt og fisk.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

3 stk Poteter

2 ss Smør

2 neve Tørket sopp

2 ss Crème fraîche

1 fedd Hvitløk

1 stk Sjalottløk

Salt og nykvernet pepper

Muskat

Erik Hannemann

Tilbehøret som passer til alt

Dette kan serveres til fiskepinner, kjøttboller og helstekt flyndre. Tilbehøret passer til det meste.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

250 g Aspargesbønner

2 stk Tomat

1 stk Sjalottløk

2 ss Persille, finhakket

4 ss Olivenolje

1 stk Nektarin

Salt

BBC Lifestyle

Sveitsisk soufflé

Denne souffléen vil du lykkes med!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

45 g Smør

45 g Hvetemel

5 dl Melk

5 stk Eggehvite

5 stk Eggeplomme

Salt

6 dl Kremfløte

150 g Gruyère

150 g Cheddar, revet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning