Gode brød å bake

Bak deg i godt humør

Her er brødene som gjør deg blid!

Publisert Oppdatert

Endelig ferie!, tenker du.

Og så hører du den umiskjennelige lyden av regn. Lyden av juli.

Fortsatt i morgenkåpa tusler du bort til gradestokken. 12 grader. Typisk norsk julitemperatur.

Det er ingenting å ta på vei for. Millioner av nordmenn har det på sammen måten. Og svenskene i campingvognene. Og danskene i de forblåste hyttene.

Men, det er én ting du kan gjøre for å bøte på været. Det er å bake brød.

Et kult, godt brød.

Jeg har syv morsomme brød du kan bake. Alle med helt ulike kvaliteter, utseende og smaker.

 

Fougasse

Utseende er slående. De avlange hullene mener noen skal minne oss om et tre, mens andre mener det er en hyllest til kornet. Det ser jo nettopp ut som et kornaks.

Dette brødet er nytes best nystekt, spist i fred og ro med litt flaksalt, olje og et glass rødvin eller to. Kanskje en ostebit.

 

Ølbrød på en time

Liker du øl? Liker du brød? Da elsker du dette.

Det er ikke verre enn at du kjøper en øl, jo mer smak, jo bedre. Den blander du med melk, bakepulver, salt og sukker. Om en times tid tar du et rykende ferskt ølbrød ut av ovnen.

 

Ostebrød

Dette trenger du ikke engang å bake. Kjøp et ferdig brød, lag snittene og legg i osten. Så setter du det i ovnen og venter på at osten smelter.

 

Kugelhopf

Dette er for deg som har tid til å heve. Det kule med kugel er at du baker det i den formen du hever det. Så når morgenen kommer setter du det bare inn i ovnen.

 

Det beste brødet du kan bake

Her er det beste brødet du kan bake. Det må heve over natten, men de gode nyhetene er at du ikke trenger å kna - og at det faktisk blir det beste brødet du noen gang har bakt.

 

Du få også oppskriften på et nydelig speltbrød. Og selvsagt kommer også leopardbrødet...

 

Uansett hvilket brød du velger så gjør det en regnværsdag på sommeren litt bedre. Lykke til!

Erik Hannemann

Fougasse

Du kan glede til deg å bake dette brødet.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Hvetemel

1 dl Olivenolje

0.5 stk Tørrgjær

10 g Salt

2.5 dl Vann

Erik Hannemann

Kugelhopf

Dette er et brød som ser ut som en kake.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1.5 dl Melk

0.5 pk Gjær

4 ss Smør

8 dl Hvetemel

2 stk Egg

1 klype Salt

1.5 dl Rosiner

12 stk Mandler

Melis

Erik Hannemann

Hurtigbrød med øl

Dette brødet går veldig raskt å lage. En time og tre minutter tar det

Se hele oppskriften

Ingredienser:

6 dl Hvetemel

3 ts Bakepulver

1 ts Salt

2 ts Sukker

33 cl Øl

4 ss Smør, smeltet

Christopher Sjuve

Det beste brødet du kan bake

Dette brødet er garantert det beste du har bakt. Og du slipper å kna!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

300 g Hvetemel

125 g Speltmel

3.5 dl Vann

2 ts Salt

0.5 ts Gjær

FOTO: Erik Hannemann

Ostebrød med hvitløk

Enkel mat litt mange sultne.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Brød

4 ss Smør

3 fedd Hvitløk

150 g Ost

Marit Røttingsnes Westlie

Grovt speltbrød

Dette blir et skikkelig saftig og godt grovt speltbrød!

Se hele oppskriften

Til 3 porsjoner

160 g Spelt

9 dl Vann

2 ts Salt

5 dl Melk

2 dl Eplejuice

50 g Gjær

500 g Spelt

825 g Speltmel

Foto: Erik Hannemann

Leopardbrød

Det er det kuleste brødet du har bakt. Ingen tvil.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

375 g Hvetemel

30 g Sukker

1 ts Tørrgjær

2.5 dl Melk

20 g Smør

1 ts Salt

15 g Kakaopulver

1 ts Melk

1 ss Sukkerkulør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag