Du vet de morsomme matvideoene som noen ganger dukker opp på Facebook?

Vel, ikke alle er like gode.

Men, så hender det at noen treffer blink. Og de lager både morsomme videoer og god mat. På en gang.

Jeg har etter hvert sett mange varianter av den her (se video). Det handler om å kunne lage noe kjemperaskt. Og dette er det amerikanerne gjerne kaller en "crowd pleaser". Min variant er kanskje en "mini-crowd pleaser", for brødet jeg bruker her er omtrent en tredjedel så stort som et vanlig brød. Veldig artig å sette på bordet en lørdag ettermiddag, for eksempel. Kanskje sammen med en skikkelig, god øl.

Det er uansett ikke vanskelig å se for seg hvordan du kan utvide konseptet: Bruk et større brød! Og mer ost!

Skal du virkelig være flinkis, så bak gjerne ditt eget brød.

Ideen bak ostebrødet

Om det var en O-fagsoppgave ville den lyde noe sånt som: "Ostesmørbrødet er enkelt å lage. Grei ut om hvordan konseptet kan utvikles på en måte som gjør at det blir mindre arbeidskrevende, men at flere mettes".

Og jammen! Den beste karakteren gikk til de som laget denne oppfinnelsen: Skjær dype kløfter i brødet på langs og på tvers, men uten å skjære gjennom brødet. Dytt tykke skiver av ost i sprekkene. Bak det i ovnen til osten smelter.

Hva slags ost?

Du kan selvsagt klare deg fint med vanlige, gule oster. Men, Comté gjør denne her helt suveren - akkurat som fortryller denne ostepaien til noe helt spesielt.

Ta en titt på videoen! Og oppskriften finner du nedenfor.

 

FOTO: Erik Hannemann

Ostebrød med hvitløk

Enkel mat litt mange sultne.

Til 4 porsjoner:

1 stk litebrød

4 ss smør

3 fedd hvitløk

150 g ost

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!