Hvordan poppe poppkorn

Du popper perfekt poppkorn i wok

Nå er det slutt på halvpoppede og forkullede popkorn. Bruk wok.

VOK: Har du vok blir popkornet perfekt hver gang.

VOK: Har du vok blir popkornet perfekt hver gang. Foto: Øivind Lie

Publisert Oppdatert

Popkorn kan spises som det er, eller du kan lage litt ekstra ut av det. Da er popkorn med sjokoladetrekk et av våre beste tips.

Gravitasjon

Det smarte med en vok er at den har skrå vegger og at den er varmest på det laveste punktet. Det er et perfekt opplegg når du voker grønnsaker, og minst like smart når du skal poppe popkorn. Da triller maiskornene nedover under poppingen og ender der det er varmest. Det betyr: nesten ingen hele korn i bunnen og du slipper unna brunsvidd popkorn. Her bruker vi rett og slett gravitasjonen for å gjøre jobben.

Bank, ikke rist

Bruk den smarte popkorn formelenen for å finne det perfekte forholdet mellom olje og maiskorn. Start poppingen og dunk litt på voken slik at de små konene ramler ned i bunnen. Spesielt mot slutten av poppingen.

ALT POPPET: Nesten ingen hele korn på bunnen.

ALT POPPET: Nesten ingen hele korn på bunnen. Foto: Øivind Lie

Popkorn er en helsebombe

Slik blir hamburgeren perfekt

Slik lager du perfekte muffins

 

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag