Gladnyheten kommer fra forskeren Ersan Karababa fra Mersin University i Tyrkia. Han har beregnet nøyaktig mengde ingredienser som gir luftige, smakfulle og optimalt poppede popkorn. Det melder forskning.no.

Karababas formel for popping av popkorn i gryte er som følger:

25 gram maiskorn + 1,1 gram salt og 4,2 gram smør

I tillegg kan du ha oppi 0,3 gram natron (natriumbikarbonat) for ekstra effekt.

Karababa forsket også på mikropop, og hva som skulle til for å få dem best mulig. Resultatene viste at mikropop trenger mer salt og fett enn de som blir poppet i gryte. På grunn av den eksplosjonsartede varmen i mikrobølgeovner, blir mikropop heller aldri like store som popcorn i gryte.

Les mer på forskning.no

Se oppskrift på popkorn med sjokoladesaus

"Time warp" på Discovery channel

Videoen er hentet fra Discovery Channels program "Time Warp". Du ser hvordan et popcorn poppes når det filmes med et høyhastighetskamera. Den banebrytende dokumentarserien "Time Warp" på Discovery Channel begynner i disse dager.

Les også: Se hvordan et sverd kakker egget

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!