Er du av dem som ikke liker å kaste mat, men som klør deg i hodet over hva du skal gjøre med gresskarkjøttet etter at du har laget lykt til Halloween? Her er løsningen!

The American Chessecake Factory er en verdenskjent kakeprodusent og denne måneden er det en kake som selger mer enn noen andre; ostekake med gresskar.

Men det er jo ikke alle som liker kake. Er du en kakehater, finner du våre beste alternativ med gresskar her. Foreldre-redaksjonen har også mange gode tips, blant annet høres ristede gresskarkjerner knasende godt ut!

Kaken er god i seg selv, slik den fremstår i oppskriften.

Men den blir himmelsk god om du hakker ristede pecannøtter og strør over før servering.

Lager du i tillegg hjemmelaget karamellsaus til å helle over, ja, da er du i den syvende himmel hvis du er en kakemons!

Verdenskjent ostekake med gresskar

Todd Wilburs lune gresskarostekake er en bestselger hos amerikanske The Cheesekace Factory.

Til 4 porsjoner:

125 g smør

250 g hvetemel

30 g sukker

2 stk eggeplommer

2 ss vann, kaldt

3 pl kokesjokolade, mørk

4 stk egg

1,5 dl sukker

1 dl sirup, lys

0,5 dl smør, smeltet

2 klype salt

3,5 dl smuler av bixit eller annen søt fullkornkjeks

5 ss smør, smeltet

2,5 dl sukker

1 ss sukker

680 g kremost

1 ts vanilje

2,5 dl gresskarkjøtt eller gresskarpurè

3 stk egg

0,5 ts kanel

0,25 ts muskat

0,25 ts allehånde

1 beger kremfløte

1 neve hakkede nøtter, valgfritt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!