FORRETTER: Du finner noen forretter her, men ikke kall dem for forretter. Det blir så formelt. Bare servér dem.=

FORRETTER: Du finner noen forretter her, men ikke kall dem for forretter. Det blir så formelt. Bare servér dem. © Foto: Erik Hannemann

Endelig helg!

Jeg har laget en meny som forhåpentligvis er enkel og god. Forreten skal du ikke bruke mer en fem minutter på. Desserten tar litt mer tid, men det er ikke mye arbeid involvert. Så, da kan du konsentrere deg om svinesteika!

Her er ukens helgemeny.

Forrett: Røkt laks med sprø bunn

Dette er en av de lateste forrettene. Det er nesten som å servere "sushi", altså sashimi, skiver av rå laks (jeg tenker ikke på makiruller, men for den som vil prøve seg kan du se hver hvordan det gjøres.)

Men, altså: Hakk røkelaks, bland det med majones og rømme, smak til med litt sitronsaft. Legg flatbrød (eller salte kjeks) på et fat og legg lakseblandingen i en liten skål med teskje.

Da kan man servere seg selv - enklere for deg.

Og du, kjøp inn en liten musserende, så blir det skikkelig hyggelig med en gang. Sjekk vår anbefaling på rimelig musserende her.

OPPSKRIFT PÅ SVINESTEK: Svinesteik fylt med svisker, salvie, sopp og hvitløk får du oppskriften på her.=

OPPSKRIFT PÅ SVINESTEK: Svinesteik fylt med svisker, salvie, sopp og hvitløk får du oppskriften på her. © Foto: Erik Hannemann

Hovedrett: Moderne svinestek med glasserte grønnsaker og pistasjnøtter

Dette er skikkelig helgemat. Svinestek er gammeldags og moderne på en gang. Men, nettopp fordi det er lenge siden du har spist det, så kommer det til å smake ekstra godt denne helgen.

I min variant, som du ser undertegnede utføre her (video), så serveres den med glaserte grønnsaker, svisker og pistasjnøtter. Det er endeløst mange andre muligheter, selvsagt, men det er nå en gang slik at svin passer godt med svisker og salvie, ikke sant...?

OPPSKRIFT PÅ GRANITA: Dette er den enkleste granita du kan tenke deg. Den lages på kaffe og sukker. Og så serverer du den med lettpisket krem.=

OPPSKRIFT PÅ GRANITA: Dette er den enkleste granita du kan tenke deg. Den lages på kaffe og sukker. Og så serverer du den med lettpisket krem. © Foto: Erik Hannemann

Dessert: Kaffegranita med pisket krem

Dette er en dessert jeg bare blir mer og mer glad i. Og jeg håper ikke jeg kjeder noen ved å snakke om den igjen. Men, altså, prinsippet er å mose en frukt med litt sukker, legge det i frysen og, så, men jevne mellom skrape gjennom blandingen med en gaffel. Det mystiske som skjer kalles krystallisering. Det innebærer at massen vokser voldsomt i volum.

Og selv om desserten bare består av to (tre) ingredienser - i dette tilfelle kaffe og sukker - så ender vi opp med noe som er skikkelig artig, godt og nytt for mange.

En granita.

Denne serveres riktignok med pisket krem. Det er liksom den hvite prikken over i'en.

God helg!

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Erik Hannemann

Forrett med røkelaks

Denne forretten lager du med rømme, røkelaks og gressløk.

Til 4 porsjoner:

8 stk kjeks eller små knekkebrød

4 skiver røkelaks

3 ss majones

2 ss rømme

gressløk

sitronsaft

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kaffegranita

En kaffegranita består av bare to ingredienser, nemlig kaffe og sukker. Server den med krem og gjør alle lykkelige.

Til 4 porsjoner:

Kaffegranita

0,5 l kaffe

100 g sukker

Lettpisket krem

3 dl kremfløte

2 ss sukker

1 stk vaniljestang

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!