Det er faktisk ikke noe heksekunst å lage makiruller.

Utfordring én: Ris

Klarer du å få til den klbrige risen er mye gjort. Sjekk denne oppskriften.

Utfordring to: innkjøp

Den andre store utfordringen er å finne nori. Nori er altså flak av tang som du bruker til å rulle fisk og ris i. Du får tak i nori i overraskende manke butikker.

Her fra og ut er det bare fantasien som setter grenser.

Sjekk videoen for en enkel sushileksjon.

Se også: Klart du kan lage sushi

Sushi=

Sushi © Foto: Erik Hannemann

Maki for nybegynnere

Maki er enklere å lage enn du tror. Her er oppskriften for nybegynnere.

Ingredienser:

1 stk noriflak

5 ss ferdig japansk sushi ris

2 skiver røyka- eller grav laks

2 ss rømme

1 ts wasabi

2 bl rød lollo salat

1 ss sesamfrø

2 stk agurk staver (skjær dem litt tykkere enn fyrstikker)

dill

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!