Dette er en svært annerledes marsipankake enn det vi er vant til. Når vi tenker på marsipankake er det som regel en slik marsipankake vi ser for oss.

Men, Rachel Khoo overrasker. Nå er hun i gang med en ny tv-serie på BBCLifestyle.

For dere som ikke husker henne, så kan det kanskje hjelpe å minne om sjokoladekakene der du bruker ballonger, eller den kule bløtkaka (hun lager ikke bare kaker, altså, du finner alle sakene her.)

Marsipankake på menyen

Denne gangen er det en marsipankake på menyen. Ettersom Khoo i denne episoden reiser en tur til Sverige er det derfra hun henter hjem inspirasjon. Hennes suvenir er et glass med tyttebærsyltetøy - og det er faktisk tyttebær som gjemmer seg i marsipankaka til Khoo. Ikke på toppen, som du ser, men som et lag inne i kaka.

Skjønt, marsipankake? Vel, det er altså ikke en konvensjonel marsipankake med marsipanlokk vi har med å gjøre. Som kjent lages marsipan av mandler (sukker og egg). Og Khoo lager en slags paste av mandler, sukker, litt mel, smør og egg. Denne er halvveis flytende, og "marsipanen" steker du altså (på bunnen) til den stivner. Først når denne er avkjølt kan du smøre på melisglasur - og sette på bringebærene. Bringebærene fester seg elegant i melisglasuren.

Du kan bruke alle slags bær til å pynte denne marsipankaka. Det er heller ingenting i veien for å bruke frukt, for eksempel plommer, fersken eller aprikoser.

 

BBCLifestyle

Bringebærkake

Denne kaken er det Rachel Khoo som har laget. Det er først et lag med tyttebær, så en fin krem og til slutt pyntes den med friske bringebær.

Til 4 porsjoner:

Bunn

90 g hvetemel

50 g smør

1 ss sukker

1 klype salt

1 stk eggeplomme

1 ts akevitt

Fyll

175 g tyttebærsyltetøy

150 g mandler, skåldede

75 g smør

50 g sukker

2 stk egg

0,5 ts mandel

1 klype salt

1 ss hvetemel

150 g melis

1 ss vann

150 g bringebær

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!