Et skikkelig godt, nybakt brød, eller verdens beste loff med sjokoladepålegg er en ganske så uimotståelig kombo for de fleste store og små.

Utvalg

Vi har testet sjokoladepålegg. Vi har tatt med de variantene du finner hos de store matvarekjedene. Både med og uten nøtter, med ost, allergivennlige og økologiske.

Eksperten

Annemari Erlbeck har testet pålegget for oss. Hun er konditor med sjokolade som spesialitet. Hun har en lang rekke første- og andreplasser i NM i konditorkunst pluss 2 plass i kokke-OL. Annemari jobber som konditor på Restaurant Fabel i Fredrikstad.

Testen

Alle påleggene er testet blindt. Vi har altså ikke vært ute etter barnesmaken her, men hva en ekspert på sjokolade mener om sjokoladepålegg.

Kriterier

Påleggene er vurdert på duft, smak og konsistens, der smak selvsagt er det viktigste. Vi har vært ute etter den gode sjokoladesmaken. Er det nøtter eller andre ingredienser skal det smake hva det gir seg ut for å være. Likeledes er det viktig med en balanse mellom de ulike smakene, og at pålegget er passe søtt. Konsistensen skal være jevn, fin og myk slik at det er lett å smøre ut på skiva. Pris er ikke med i vurderingen.

Poeng

Påleggene er gitt poeng fra en til seks, der seks er best.

Alle priser er oppgitt per kilo

Les også:

Verdens beste kjøttpålegg lager du selv

Test av kokt skinke

Vi har testet ismaskiner

Avstemning

Hvilken type sjokolade liker du best?

75% stemmer

Lys

25% stemmer

Mørk

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!