Du som er på jakt etter en kul oppskrift med poteter har kommet rett. Gratulerer!

Jeg har oppdaget at alle som begynner å få interesse for mat begynner med å mose. Og potetmos er gjerne første stopp.

Så utvikler man gjerne dyp og inderlig kjærlighet til moser av alle slag. Og potetene havner i bakgrunnen. Men, bare for en stund.

Potetene kommer tilbake, nemlig, som en bumerang. Og da er du på jakt etter kule oppskrifter med poteter.

Kule oppskrifter med poteter

Er du heldig kommer du over ristetrikset som alle blir ekstatiske over når de får til. Hasselbackpoteter er neste stopp.

Og så lager du kanskje disse fondantpotetene (som ikke så veldig mye til felles med en sjokoladefondant):

Alt dette er gode oppskrifter på potet. Bevares.

Men, heldigvis ligger det i en matentusiasts natur å søke etter nye oppskrifter, tips, triks og metoder. Og da var jeg kom over disse potetkakene. De ligner til forveksling på potetcroquetter (og kunne kanskje kalles det om det ikke var for formen).

Det du gjør er å koke poteter, mose dem, blande med eggeplomme og så forme dem til små pucker. De dypper du i mel og så friterer du dem i olje til de er gylne. Når du serverer dem med nyrevet parmesan, noen kapers og litt smeltet smør så vil du egentlig ikke savne så mye annet.

Du kan servere de kule potetene med bare noen skiver god spekeskinke, men selvsagt funker de også til fisk, bakt fisk, for eksempel.

Jeg legger ved en oppskrift på potatoeskins her som også er morsom. Også får du en supergod potetpannekake også. Du ser dem nedenfor!

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Erik Hannemann

Potet på kul måte

En oppskrift med poteter som er kul? Jo, da er det denne du skal prøve.

Til 4 porsjoner:

800 g poteter

50 g parmesan, nyrevet

1 stk eggeplomme

2 ts hvetemel

olje til fritering

1 ss kapers

smør

salt og nykvernet pepper

sitron båter til servering

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Potato skins

Beklager engelsken, men "potetskall" høres ikke så bra ut. Kanskje ville navnet føre til at man ikke lagde potato skins. Det ville være synd.

Ingredienser:

6 stk poteter

0,5 pk bacon

100 g ost

6 ts rømme

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Potetpannekake

Så enkelt er det å lage potetpannekake. Et potetpannekake lages av revne poteter og løk som du presser ned i en stekepanne og steker gyllen med smør.

Ingredienser:

5 stk poteter

0,5 stk løk, vanlig gul

salt og pepper

olje/smør til steking

1 ss rosépepper, eventuelt

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!