Når det er helg skal man selvsagt kose seg litt ekstra. Derfor lager vi (nesten) hver helg en ny helgemeny som alle kan kose seg med her på Klikk.no.

Denne uken byr vi på krabbe, kul pasta og en kake ingen av dine venner har smakt.

Forrett: Krabbe på stein

Krabbe er på sitt beste på vinteren. Det er bare siden det virker naturlig og opplagt å spise krabbe (og reker) når svaberget er varmt og godt at vi sverger til akkurat da. På Noma i København vil jeg aldri glemme at de serverte sjøkreps på varme steiner - nettopp så varme svaberget er på en solfylt ettermiddag i juli. Om du virkelig skal legge deg i selen denne helgen kan du vaske (og vaske grundig!) noen fine steiner og varme dem opp i ovnen - og så serverer du deilig krabbekjøtt rett på steinen. Bare et forslag. Tallerken duger også.

Hovedrett: Hjemmelaget cannelloni

Når pastaen blir så kul som cannelloni er hverdagshelten plutselig kledd i festdrakt. Cannelloni med en god flaske rødvin (sjekk de gode som kommer på Polet i disse dager).

Fyll pastarullene med ricotta, spinat og krydre med litt muskat. Rull pastaen inn i parmaskinke før du legger dem ned i en tomatsaus og så baker du det hele i ovnen med ost på toppen.

Dessert: Kake med pære og kastanjer

Denne kaka er det vår egen pariserinne Clotilde som serverer oss. Det er først når du leser hennes saker du ser hvor mye våre spisevaner skiller seg fra de kontinentale.

Det er heldigvis håp for å finne kastanjer (enten ferske eller, mer sannsynlig, på boks). Når du har kastanjer i hus - da er resten enkelt.

Alle oppskriftene finner du nedenfor - ha en smakfull helg!

Christopher Sjuve

Krabbe på tallerken

Krabbe blir godt sammen med noen få ingredienser. Her er de.

Til 4 porsjoner:

8 stk krabbe klør

1 stk hjertesalat

4 stk cherrytomat

Dressing

2 ss majones

2 ss rømme

1 knivsodd cayennepepper

1 stk sitronbåter

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Hjemmelagde cannelloni

Hjemmelagde cannelonni som du baker i ovnen. Du har ikke smakt maken!

Til 4 porsjoner:

Pasta

3 stk egg

300 g hvetemel(eller spesialmel for pasta)

3 ss olivenolje

Fyll

6 ss ricotta

300 g spinat, frisk

1 knivsodd muskat

30 g parmesan

1 ss smør

10 skiver parmaskinke

ost, til gratinering

urter, friske, som pynt

Rød saus

1 bokser tomat

1 stk løk

1 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Pære- og kastanjekake

Kake med smak av deilige kastanjer er helt fabelaktig. I denne kaka får kastanjene følge av pære.

Til 4 porsjoner:

170 g brunt sukkerpluss to spiseskjeer

2 stk egg

240 ml yoghurt naturell

80 ml olje til pensling

85 g kastanjemel

140 g hvetemelpluss en spiseskje

1 ts havsalt

1,5 ts bakepulver

600 g modnepærer

2 ss perlesukker

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!