FROKOST I KØBENHAVN: Her er noen alternativer.=

FROKOST I KØBENHAVN: Her er noen alternativer. © Foto: Christopher Sjuve

Frokost i København

Frokost i København

Hit skal du! Og du skal kose deg lenge med frokosten.

Har du opplevd å traske rundt i København før alt åpner? Da er ikke du den første. Når Danskebåten klapper til kai i kongens by pøser det ut en skare av sultne nordmenn ut i folketomme gater. Og de fleste finner veien til Strøget. En og annen danske på vei hjem fra fest møter man, kanskje. Men, det er også alt. Tralla med de brente mandlene er heller ikke å se.

Men, du er sulten.

Her har vi tre forslag. Et opplagt, et supertrivelig og et fasjonabelt.

Frokost i København - alternativ 1

Det første og enkleste tipset er faktisk Cafe Europa 1989. Den ligger på midt i Strøget på Amagertorv, bare noen minutter å gå fra begge ender av Strøget. (Alle som reiser med DFDS kan ta shuttlebussen til Kongens Nytorv, så er det 7 minutters gange. Velger man å gå fra kaia tar det 37 minutter, i følge Google Maps).

Cafe Europa 1989 åpner hver dag klokken 0745, bortsett fra søndager. Da åpner de 0900. Her får du god service og solid mat midt i byen. Her får man alt man kan ønske seg av deilig frokostmat. Det enkleste å gjøre er å bestille en "morgentallerken" (de serverer tre ulike). På én tallerken får du for eksempel yoghurt med musli, tørket frukt, frisk frukt, avokado, mozzarella og salsa romesco, posjert egg og spinat, ost, marmelade og en liten kake. Denne får du for 129,- danske kroner.

Klassikere som Eggs benedict, croque monsieur og røstipoteter får du også. For ikke glemme deilige croissanter og pain au chocolat. Men, om du er i det hjørnet får du også engelsk frokost med egg, bacon, bønner og tomat om man heller er i det hjørnet.

Det artige med Cafe Europa er at det slettes ikke bare er turister her (på en kafé med tilsvarende beliggenhet i Oslo ville det ikke vært mange lokale innslag). Her kommer det københavnske familier, par, unge og gamle. Og et lite pust av en det kontinental ligger i luften.

FROKOST I KØBENHAVN: Her er noen alternativer.=
FROKOST I KØBENHAVN: Det er svært trivelig på Huks Fluks. © Foto: Christopher Sjuve
FROKOST I KØBENHAVN: Her er noen alternativer.=
FROKOST I KØBENHAVN: Københavns beste toalett? © Foto: Christopher Sjuve

Frokost i København - alternativ 2

Det andre alternativet heter Bistro Huks Fluks. Stedet ligger på det trivelige Gråbrødretorv (adressen er Gråbrødretorv 8). Det er fire, fem minutter å gå fra Amagertorv på Strøget.

På vinterstid er det fyr i peisen i de supertrivelige lokalene. Og her kan du kose deg med eggerøre, bacon, spansk Pata Negra-skinke, mizuna-salat, røkt laks med urtekrem, croque monsieur, crêpe med vaniljekrem, to typer ost og marmelade. Og godt brød med smør.

Frokostmenyen er kanskje ikke spenstig, men du går til Huks Fluks for like mye for atmosfæren. Og blir du sittende lenge nok, så utvider menyen seg klokken 1130.

FROKOST I KØBENHAVN: Her er noen alternativer.=

FROKOST I KØBENHAVN: Utsikt fra Bistro Huks Fluks mot Gråbrødretorv. © Foto: Christopher Sjuve

FROKOST I KØBENHAVN: Her er noen alternativer.=
FROKOST I KØBENHAVN: Huks Fluks toaletter er populære i Kina. © Foto: Christopher Sjuve

Stedet kan også skilte med det som må være byens beste toaletter. I annen etasje er det en lang (veldig lang) rekke båser hvor du kan gjøre ditt fornødne. O den sammenheng er det verdt å ta med at de kinesiske turistmyndighetene i Peking har gitt fasilitetene full pott på deres toalettskala.

Det eneste drawbacket er at dette stedet ikke åpner før klokken 1000 (hver dag). Men, kan du holde ut har du en fin morgenstund i vente.

Frokost i København - alternativ 3

FROKOST I KØBENHAVN: Nimb er det mest eksklusive.=
FROKOST I KØBENHAVN: Nimb er det mest eksklusive. © Foto: Nimb

Nimb ligger på Tivoli (på langsiden, mot jernbanestasjonen). Det åpner klokken 0700 hver eneste dag.

I svært eksklusive omgivelser får du en fin, liten buffet med kaffe, te, melk, juice (også noen hjemmelagde med for eksempel fennikel og agurk), økologisk yoghurt, vaniljeyoghurt, skyr, marmelader, hjemmelaget sjokoladepålegg, ost, kjøttpålegg, musli, frukt og wienerbrød. Denne koster 255 kroner. I tillegg kan du bestille egg og omelett i alle varianter, pølser, bacon, pannekaker, øllebrød, arme riddere og smoothie.

Det sier litt om dette stedet at det eneste som er oppført på tavlen er champagne. Tre typer, inkludert rosé. Det ikke billig, men du får for en stakket stund en god luksusfølelse.

Det er god plass på Nimb. Og du bør ha god tid, så ta med deg noen tykke aviser og skap et solid grunnlag for en god dag.

Har du flere tips til restauranter i København? Sjekk ut vårt matforum og del tipsene med oss!

Les også:

Blomkålsuppa alle elsker

Eplekaka du må bake i høst

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED APRIKOS: Her får du åtte forslag til hva du kan lage med aprikos.=

8 fristende ting å lage med aprikos

Du: Prøv denne med chevre og aprikos.

=

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Genialt enkelt kjøtt som også er genialt godt

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Testen hvor iPhone kommer på nest sisteplass

Sjekk hvilket mobilkamera som gruser konkurrentene i ny test.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett