Pasta med laks - har du søkt etter en oppskrift med det før? Da er du ikke alene.

Når pasta og laks kommer i samme setning kan du være temmelig trygg på at vi med en hverdagsmiddag å gjøre. Om vi går etter denne hverdagsrefleksen nærmere etter i sømmene tror jeg vi finner følgende logikk:

Jeg trenger: rask middag

Pasta=rask middag

Jeg trenger: sunn middag

Laks=sunt

Jeg trenger middag med pasta og laks

Og enten har du begge deler eller så finnes det lett tilgjengelig i butikken. Men det høres jo dørgende kjedelig ut å servere nettopp laks og pasta. Her er det vi trenger noen idéer. Og alle skjønner at det må være ukompliserte oppskrifter. Og jeg har følgende fire forslag:

Pasta og laks og erter

Kok pasta og ha i (frosne) ertene de siste to minuttene. Stek laksen med litt sjalottløk. Servér med masse, frisk hakket dill.

Pasta med laks og crème fraîche

Kok pasta og bland den med hakket røkelaks eller lakserester og crème fraîche. Server med rosépepper og hakkede sukkererter.

Pasta med laks og brokkoli

Bak fisken i ovnen med sitronsaft, salt og pepper. Kok pasta og ha i buketter med brokkoli de siste fire minuttene. Servér med den god dressingen (oppskrift nedenfor).

Pasta med laks og ost

Kok fløte og litt eplesider sammen og la terninger av laks trekke i sausen. Servér på kokt pasta og ha på revet ost.

Pasta med laks og spinat

I denne oppskriften er det ikke laks. Ja, så det må du ordne selv. Men, det er altså pasta som på klassisk vis er fylt med spinat og ricotta. Om du trekker laksen din perfekt, så har du faktisk noe mer enn et hverdagslig måltid i vente.

Og en ting til: Har du kanskje servert kjip pasta i årevis uten å være klar over det. Det er nemlig ikke så sjelden at pasta mishandles på det groveste. Så, før du lager middagsmaten i dag, sjekk dine pastaferdigheter - slik koker du pasta riktig. Kan du ikke koke pasta er det nemlig på høy tid å lære seg den kunsten.

Erik Hannemann

Fylt pasta med spinat og ricotta

Å fylle pasta er å gi den godt innhold. Her er det klassisk, italiensk tilbehør med spinat og ricotta.

Til 2 porsjoner:

Pasta

2 stk egg

200 g hvetemel

1 ts salt

Fyll

250 g spinat, frisk

100 g ricotta

1 knivsodd muskat

smør

40 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Laksepasta

Til 2 porsjoner:

150 g bånd spagetti eller annen pasta

2 dl matfløte

0,5 dl eple sider

1 fedd hvitløk

150 g laksefilet

4 stk friskt basilikum blad, hakket

salt

pepper

4 ss pasta ost, Jarlsberg, Norvegia eller annen finrevet hvit ost

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Røkt laks med rosépepper og crème fraîche

Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.

Til 2 porsjoner:

400 g pasta

200 g røkt laks

3 ss crème fraîche

1 ss rosépepper

8 stk sukkererter

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Laks og pasta

Så enkelt og så godt blir pasta med laks på denne måten.

Til 2 porsjoner:

400 g laksefilet

100 g erter

dill, frisk

1 stk sjalottløk

sitron skall (bare det gule)

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Varm pastasalat med sitronbakt laks

Til 4 porsjoner:

500 g skinn- og benfri laks

2 ts finrevet sitron skall (kun det gule)

0,5 stk sitronsaft

salt

pepper

pasta

vann

grønnsak buljong terning (1 per 2l vann)

salt

1 bt brokkoli

200 g sukkererter

8 stk reddik

Dressing

2 dl lett rømme eller kesam

1 ss olivenolje

salt

pepper

1 stk sitron, revet skall

sukker

rikelig med finhakkede urter

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!