Vi har akurat testet grillpølser, nå har turen kommet til det mange vurderer som den mer avanserte varianten: Wienerpølser

Vi har testet 16 typer, og de er samlet inn fra de store kjedene. Vi i er klar over at det finnes lokale pølsemakere med fantastisk gode pølser, men her har vi stilt som kriterium at pølsene skal ha en brukbar distribusjon, slik at alle kan få tak dem.

Vi har testet grillpølsene etter disse kriteriene:

Utseende: Vi har vurdert hvordan pølsa ser ut utenpå. Den skal ha en pen ytre farge. Brunrød røykfarge.

Smak: Her skal det være en fin balanse. Den skal være passe røkt og ha riktig mengde salt, pepper og muskat.

Konsistens: Når den er varmebehandlet skal den være lett å knekke. Tørr i snittet. Konsistensen skal være fast og god, med god tyggemotstand.

Om testen

Pølsene er trukket etter alle kunstens regler, og har blitt vurdert blindt. Testen er gjort av Tore Teigen og Kjell Haavi, begge erfarne pølsemakere. Pølsene er vurdert etter en skala fra en til seks, der seks er best.

Pris er oppgitt per kilo

Helt obligatorisk, og før du nå nå kaster deg over testvinneren: Slik trekker du pølser.

Les også:

Slik lager du din egen ketchup

Oppskrift på skikkelig god hjemmelaget hamburger

10 oppskrifter med kjøttdeig

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!