En dressing er salatens saus. På samme måte som kokte poteter er gørr kjedelig uten saus, mangler salaten noe når den serveres uten dressing.

I sommer spiste jeg mer salat enn noensinne. Det var fordi jeg fikk så god respons salatene jeg serverte. Og jeg er svak for smiger.

Salatene kom i all verdens former og farger. Det var salater med nøtter, med mango, tomater, med aprikoser og fersken, pære, røde salater, grønne salater, fennikel, eple, melon og jeg husker også en med rabarbra. Og de ble større og større. I takt med rosen.

Jeg tenkte lenge at det var salatene skrytet dreide seg om. At det var min salatoppfinnsomhet som var gjenstand for oppmerksomheten.

Så feil kan man ta. Det ble klart den siste middagen under den spanske kveldssolen. Da var det ikke mye igjen å lage mat av. Kun noen salatblader, tomater og sukkererter utgjorde feriens siste salat.

Så, viste det seg, ble også denne salaten mottatt med akklamasjon. Og disse folkene var nå svært godt skolerte i salatens grønne univers.

Det handler om dressing

Da gikk det opp for meg. Dressing!

Det var dressingen de likte!

Med få variasjoner var dressingen laget over samme lest: Olivenolje, sitron, sennep og hvitløk. (Oppskrift nedenfor).

Denne sommeren spiste vi grønnere enn noensinne. Mer frukt, salat og grønnsaker har jeg neppe spist noen gang.

Å kunne lage dressing vil utvilsomt få deg til å spise sunnere. Hvorfor? Nettopp fordi alt smaker så godt med god dressing.

Nedenfor finner du den dressingen jeg stort sett holder meg til. Du kan også prøve en som har litt chilisting eller en indisk yoghurtdressing.

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Følg oss på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Christopher Sjuve

Dressing

Med denne dressingen spiser du garantert mer salat.

Til 4 porsjoner:

1 dl olivenolje

1 ts sennep

1 fedd hvitløk

2 ss sitronsaft

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!