Jeg trodde den enkleste appelsinoppskriften som fantes var den med sukker og kanel. Nå er jeg ikke sikker lenger.

Riktignok er dette en oppskrift med et helt annet bruksområde. Appelsin med basilikum og oliven kan spises som tapas, som tilbehør (særlig til fisk) eller bare som en kul snack.

Den eneste teknikken (som du strengt tatt kan skippe) som kreves av deg er å kunne skjære ut appelsinfileter.

Skjære appelsinfileter

Det gjør du ved å først å skrelle den. Siden det tynne, ytterste laget allikevel skal fjernes bruker jeg en kniv. Så skjærer du ut båter, men skjær på innsiden av hver membran (det hvite som kapsler inn hver båt).

Pass på å gjøre det her over en bolle eller den tallerkenen du skal servere på. Det kommer nemlig til å dryppe gode safter fra appelsinen, og det vil du ta vare på.

Dressing til appelsinsalaten

Det er strengt tatt ikke nødvendig med dressing utover noen dråper med olivenolje og eventuelt en skvis med sitron.

Dersom du skal servere denne til fisk, kan du legge litt mer i dressingen og for eksempel lage denne. Har du lyst til å ha en mer fyrig dressing med chili er dette en vinner.

Hva passer appelsinsalaten til?

Om du skal servere salaten til noe, er det fisk som passer best. Jeg har lagt ved to klikk-klassikere nedenfor. Den første er perfekt trukket laks og den andre er torsk med rosmarin og hasselnøtter.

Erik Hannemann

Appelsinsalat

En liten, herlig appelsinsalat som tar tre minutter å lage.

Til 4 porsjoner:

2 stk appelsin

Frisk basilikum, 12-15 blader

12 stk oliven

olivenolje

1 stk sitronbåter

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Perfekt trukket laks

På denne måten blir laksen perfekt. Hver gang. Posjert laks er en sikker metode for godt resultat.

Til 2 porsjoner:

1 dl hvitvin

1 stk gulrot

1 stk løk (rød eller gul)

2 stk selleristenger

5 stk pepperkorn

2 l vann

eventuelt noen urter

400 g laksefilet

50 g smør

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Torsk med hasselnøtter

Jeg lover: Torsken har aldri vært bedre...

Ingredienser:

400 g torskefilet

50 g hasselnøtter

50 g rosiner

1 kvist rosmarin, kan sløyfes eller byttes mot støtt, tørket rosmarin

salt og pepper

1 stk egg

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!