Det er ikke hver dag man får smake amarulakake.

Jo, kanskje, om man bor i Sør-Afrika, amarulakaken hjemland. Jeg vil tippe at amarulakake har samme status som suksessterte eller pavlova her i landet.

Amarulakake er slett ikke sjelden, men alltid verdsatt og spist med ærbødighet og kaffe. Masse kaffe.

Hva er så en amarulakake?

Vel, svaret er at kaken må ha amarula i seg. Det hjalp ikke? Altså: Amarula er Sør-Afrikas store likør-eksport. Den lages av frukten på marulatreet og tilsettes fløte og sukker. Noen sier det ligner på Baileys, men da fornærmer du alle entusiastene i Sør-Afrika.

Når det gjelder de andre ingrediensene i en amarulakake er det noen strenge regler, men noen sterke føringer. Det bør nemlig være en god posjon frukt i kaken. I den oppskriften du finner nedenfor er det en hel ananas og masse revet gulrot - så mye at den nesten kvalifiserer til å være en gulrotkake. (Dersom du ikke får i deg grønnsaker på denne måten, kommer du aldri til å få det til...)

Jeg har lånt mesteparten av av Nigellas utmerkede variant. Resultatet er en saftig kake med gode smaker fra krydderiene. Og amarulaen gir den sin helt distinkte karakter.

Jeg håper du vil lage denne kaken og invitere noen på en spesiel kakeopplevelse...

Erik Hannemann

Amarulakake

Hva er en amarulakake? Svaret får du her...

Ingredienser:

6,5 dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts five spice

1 ts salt

4 stk egg

3 dl solsikkeolje

3 dl sukker

500 g gulrot, revet

1 stk ananas, eller tre epler

100 g pekannøtter

1,5 dl amarula

4 ss aprikosmarmelade

Topping

60 g smør

5 dl melis

0,5 dl amarula

125 g kremost

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!