Ukemeny
Sju gode oppskrifter til høsten
Ukas meny er perfekt for mørke høstkvelder.
Med mørke høstkvelder får jeg et ekstra stort behov for å kose meg med god mat inne, like mye midt i uka som i helga. Og med smarte middagsvalg kan du enkelt og greit lage god middag hver eneste dag. Selv når tiden er knapp.
Alle oppskriftene er til 4 personer
Mandag: Kjapp hverdagspasta
Noen ganger frister det overhode ikke å reise i butikken for å handle inn til middag. Da gjelder det å ha et så bra tørrvarelager at hverdagsdelikatesser kan oppstå. I tillegg til å være kjapp, gir denne retten deg et godt tilsig av vitamin A og C og gode antioksidanter.
Denne middagen tar like lang tid å lage som det tar for pastaen å koke ferdig!
Tirsdag: Lammekoteletter med paprikasaus og squash
Små, tykke og saftige lammekoteletter er fantastisk godt. Det er norske råvarer på sitt aller, aller beste! Lammekotelettene skal helst serveres rosa i midten. Da får du det absolutt beste resultatet.
Onsdag: Steinbit- og nudelsuppe
Det er litt asiatisk vri over denne fiskesuppa. Klar kraft og gode smaker. Her bruker jeg steinbitfileter, men det kan du variere ut i fra hva som er tilgjengelig i butikken.
Torsdag: Kyllingterninger med smørdampet gulrot og rotmos
Den aller beste og saftigste kyllingen får du når skinnet fremdeles er på kyllingfiletene, så bruk gjerne det! Og, for å få den saftigst mulig, må du passe på at du ikke steker den for lenge. Prøv derfor å ha så jevnt store stykker som mulig, slik at steketiden blir noenlunde lik.
Fredag: Potet- og purresuppe
Du trenger ikke være blakk for å lage denne suppa, til det er den alt for god, men skulle du først være det, er dette middagen for deg! Det er mulig du da må droppe baconstrøet på toppen.
Denne suppa er full av gode, varmende smaker.
Lørdag: Melkekokt svinenakke med brokkoli
Høres litt merkelig ut, sier du? Koke svinekjøttet i en liter melk i flere timer? Pussig eller ikke: det funker skikkelig bra! For når svinenakken får ligget og godgjort seg i melka i noen timer, får du et kjøtt som er så mørt at det nærmest ramler fra hverandre og smelter på tunga.
Jeg koker kjøttet i stekeovnen, så slipper jeg å engste meg for overkoking og brunbrente kjelebunner.
Søndag: Laksefileter innbakt i filoark
Lyst på en liten overraskelsespakke til middag? Her pakker jeg gode laksestykker inn i smørpenslede filoark og baker i stekeovnen. Prøv selv! Jeg garanterer du blir fornøyd!
Filoark finner du i frysedisken i velassorterte dagligvarebutikker eller innvandrerbutikker. Det kan stå både filodeig, strudel leaf, fillo og phyllo på esken.
Oppskriftene er levert av Marit Westlie, som skriver bloggen Fru Timian.
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her.
Les også:
Suppa som redder hele nabolaget
Handle for 500 kroner - få sju gode oppskrifter
Søk her i over 4000 oppskrifter
Kjapp hverdagspasta
Denne middagen tar like lang tid å lage som det tar for pastaen å koke ferdig!
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
500 g Pastaskruer
2 ss Olivenolje
8 stk Ansjosfilet
2 stk Hvitløksfedd
0.5 ts Chili, rød
2 ts Kapers
150 g Oliven
1 stk Tomatboks
0.5 ts Salt
Pepper, kvernet
2 stk Persille
Lammekoteletter med paprikasaus og squash
I denne retten pensles lammekotelettene med sennep og rosmarin.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
12 stk Lammekoteletter
2 stk Rosmarin
1 ts Salt
1 ts Pepper
3 ts Dijonsennep
4 ss Olivenolje
0.5 stk Sitron, saften av den
1 stk Paprika, rød
2 stk Vårløk
1 kvast Mynte, frisk
2 stk Squash
0.5 ts Salt
1 ss Olivenolje
1 stk Vårløk
Steinbit- og nudelsuppe
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
200 g Nudler
2 stk Hvitløksfedd
1 ss Olivenolje
150 g Champignon
125 g Babymais
1.5 l Fiskekraft eller buljong
600 g Steinbitfilet
4 stk Vårløk
1 neve Spinat
Salt og pepper
Kyllingterninger med smørdampet gulrot og rotmos
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
4 stk Kyllingfilet
10 kvist Timian
2 stk Hvitløksfedd
3 ss Olivenolje
0.5 ts Salt
0.5 ts Hvitvinseddik
0.5 stk Lime, saften
8 stk Gulrøtter
25 g Smør
150 g Jordskokk
200 g Sellerirot
250 g Pastinakk
450 g Poteter
2 stk Hvitløksfedd
30 g Smør
2 dl Helmelk
Salt og pepper
Potet- og purresuppe
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
200 g Bacon
3 stk Hvitløksfedd
1 stk Sjalottløk
2 stilker Selleri
2 ss Olivenolje
1 stk Chili
1 stk Purre
6 stk Poteter
1.5 ts Salt
Pepper, kvernet
5 dl Kyllingbuljong
3 dl Crème fraîche
Melkekokt svinenakke med brokkoli
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
800 g Svinenakke
1 ts Salt
Pepper, kvernet
2 ss Olivenolje
2 stk Løk
1 stk Hvitløksfedd
5 kvist Timian
1 stk Laurbærblad
1 l Helmelk
1.5 ts Maisenna
1 stk Brokkoli
Poteter
Laksefileter innbakt i filoark
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
600 g Laksefilet uten skinn og bein
0.5 ts Salt
Pepper, kvernet
5 stk Hvitløksfedd
3 cm Ingefær
3 ts Mangochutney
1 stk Vårløk
4 stk Blomkålbuketter
75 g Smør
1 pk Filodeigflak
4 dl Vann
0.5 ts Salt
3 dl Ris
Denne saken ble første gang publisert 05/11 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.