Med mørke høstkvelder får jeg et ekstra stort behov for å kose meg med god mat inne, like mye midt i uka som i helga. Og med smarte middagsvalg kan du enkelt og greit lage god middag hver eneste dag. Selv når tiden er knapp.

Alle oppskriftene er til 4 personer

Mandag: Kjapp hverdagspasta

Noen ganger frister det overhode ikke å reise i butikken for å handle inn til middag. Da gjelder det å ha et så bra tørrvarelager at hverdagsdelikatesser kan oppstå. I tillegg til å være kjapp, gir denne retten deg et godt tilsig av vitamin A og C og gode antioksidanter.

Denne middagen tar like lang tid å lage som det tar for pastaen å koke ferdig!

Tirsdag: Lammekoteletter med paprikasaus og squash

Små, tykke og saftige lammekoteletter er fantastisk godt. Det er norske råvarer på sitt aller, aller beste! Lammekotelettene skal helst serveres rosa i midten. Da får du det absolutt beste resultatet.

Onsdag: Steinbit- og nudelsuppe

Det er litt asiatisk vri over denne fiskesuppa. Klar kraft og gode smaker. Her bruker jeg steinbitfileter, men det kan du variere ut i fra hva som er tilgjengelig i butikken.

Torsdag: Kyllingterninger med smørdampet gulrot og rotmos

Den aller beste og saftigste kyllingen får du når skinnet fremdeles er på kyllingfiletene, så bruk gjerne det! Og, for å få den saftigst mulig, må du passe på at du ikke steker den for lenge. Prøv derfor å ha så jevnt store stykker som mulig, slik at steketiden blir noenlunde lik.

Fredag: Potet- og purresuppe

Du trenger ikke være blakk for å lage denne suppa, til det er den alt for god, men skulle du først være det, er dette middagen for deg! Det er mulig du da må droppe baconstrøet på toppen.

Denne suppa er full av gode, varmende smaker.

Lørdag: Melkekokt svinenakke med brokkoli

Høres litt merkelig ut, sier du? Koke svinekjøttet i en liter melk i flere timer? Pussig eller ikke: det funker skikkelig bra! For når svinenakken får ligget og godgjort seg i melka i noen timer, får du et kjøtt som er så mørt at det nærmest ramler fra hverandre og smelter på tunga.

Jeg koker kjøttet i stekeovnen, så slipper jeg å engste meg for overkoking og brunbrente kjelebunner.

Søndag: Laksefileter innbakt i filoark

Lyst på en liten overraskelsespakke til middag? Her pakker jeg gode laksestykker inn i smørpenslede filoark og baker i stekeovnen. Prøv selv! Jeg garanterer du blir fornøyd!

Filoark finner du i frysedisken i velassorterte dagligvarebutikker eller innvandrerbutikker. Det kan stå både filodeig, strudel leaf, fillo og phyllo på esken.

Oppskriftene er levert av Marit Westlie, som skriver bloggen Fru Timian.

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her.

Les også:

Suppa som redder hele nabolaget

Kjøttdeigen som smaker best

Handle for 500 kroner - få sju gode oppskrifter

Søk her i over 4000 oppskrifter

Kjapp hverdagspasta

Denne middagen tar like lang tid å lage som det tar for pastaen å koke ferdig!

Til 4 porsjoner:

500 g pastaskruer

2 ss olivenolje

8 stk ansjosfilet er i olje

2 stk hvitløksfedd

0,5 ts chili, rød

2 ts kapers

150 g oliven, uten stein

1 stk tomatboks, hakket

0,5 ts salt

pepper, kvernet

2 stk persille blader

Høyde (px): Bredde (px):
Marit Røttingsnes Westlie

Lammekoteletter med paprikasaus og squash

I denne retten pensles lammekotelettene med sennep og rosmarin.

Til 4 porsjoner:

12 stk lammekoteletter

2 stk rosmarin grener

1 ts salt

1 ts pepper

3 ts dijonsennep

4 ss olivenolje

0,5 stk sitron, saften av den

1 stk paprika, rød

2 stk vårløk

1 kvast mynte, frisk

Dampet squash

2 stk squash

0,5 ts salt

1 ss olivenolje

1 stk vårløk

Høyde (px): Bredde (px):

Steinbit- og nudelsuppe

Til 4 porsjoner:

200 g nudler

2 stk hvitløksfedd

1 ss olivenolje

150 g champignon

125 g babymais

1,5 l fiskekraft eller buljong

600 g steinbitfilet

4 stk vårløk

1 neve spinat blader

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Kyllingterninger med smørdampet gulrot og rotmos

Til 4 porsjoner:

4 stk kyllingfilet

10 kvist timian

2 stk hvitløksfedd

3 ss olivenolje

0,5 ts salt

0,5 ts hvitvinseddik

0,5 stk lime, saften

Smørstekte gulrøtter

8 stk gulrøtter, små

25 g smør

Rotmos

150 g jordskokk

200 g sellerirot

250 g pastinakk

450 g poteter

2 stk hvitløksfedd

30 g smør

2 dl helmelk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Potet- og purresuppe

Til 4 porsjoner:

200 g bacon

3 stk hvitløksfedd

1 stk sjalottløk

2 stilker selleri

2 ss olivenolje

1 stk chili

1 stk purre

6 stk poteter

1,5 ts salt

pepper, kvernet

5 dl kyllingbuljong

3 dl crème fraîche

Høyde (px): Bredde (px):

Melkekokt svinenakke med brokkoli

Til 4 porsjoner:

800 g svinenakke

1 ts salt

pepper, kvernet

2 ss olivenolje

2 stk løk

1 stk hvitløksfedd

5 kvist timian

1 stk laurbærblad

1 l helmelk

1,5 ts maisenna

1 stk brokkoli

poteter

Høyde (px): Bredde (px):

Laksefileter innbakt i filoark

Til 4 porsjoner:

600 g laksefilet uten skinn og bein

0,5 ts salt

pepper, kvernet

5 stk hvitløksfedd

3 cm ingefær

3 ts mangochutney

1 stk vårløk

4 stk blomkålbuketter

75 g smør

1 pk filodeigflak

4 dl vann

0,5 ts salt

3 dl ris

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!