Når vi har laget supergode minicalzoner eller woket kylling og grønnsaker rett på bålet er det for å gi deg et alternativ til den litt slitne turpølsa. Ok, nå har pølsa fått nok tyn, tiden er inne til vise deg et par smarte grep for å gjøre denne gamle sliteren til en liten fest.

Her er to metoder som kan brukes sammen eller hver for seg:

Folie

Først og fremst: Pølsene må ikke grilles på spyd. Pakk pølsene i folie. Legg inn asparges eller andre grønnsaker om du skal være skikelig avansert og legg pakken i rett i flammene. Du trenger ikke vente til du har fått fine glør. Flytt og snu på pakken slik at du får jevn varme.

Spiralpølser

Vil du ha pølser med ekstra mye smak kan du lage spiralpølser. Da trær grillspydet igjennom pølsa og skjærer den i et spiralmønster. Da øker du overflaten og dermed får du mye stekeskorpe.

Det gir mye smak og er perfekt om du vil kjøre på med mye tilbehør.

Disse pølsene kan stekes på grillrist, i folie eller på grillspydet.

Steker du dem i folie strekker de seg når de grilles, så pass på at det er god plass i pakken.

TYNN PINNE: Træ et grillspyd igjennom pølsa.

SPIRAL: Skjær helt inn til pinnen i et spiralmønster.

SPIRAL2: Du kan også lage spiralmønster på grillspydet som du holder over bålet. Strekk pølsa litt ut etter at du har skåret.

I FLAMMENE: Legger du pølsene i folie kan du legge dem i flammene på bålet. © Øivind Lie

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!