Pølser på bålet

To triks som gjør turpølsene til en fest

Mer smak og mer plass til tilbehøret.

TILBEHØR: Spiralpølser er perfekt om du liker mye tilbehør.
TILBEHØR: Spiralpølser er perfekt om du liker mye tilbehør. Foto: Øivind Lie
Sist oppdatert

Når vi har laget supergode minicalzoner eller woket kylling og grønnsaker rett på bålet er det for å gi deg et alternativ til den litt slitne turpølsa. Ok, nå har pølsa fått nok tyn, tiden er inne til vise deg et par smarte grep for å gjøre denne gamle sliteren til en liten fest.

Her er to metoder som kan brukes sammen eller hver for seg:

Folie

Først og fremst: Pølsene må ikke grilles på spyd. Pakk pølsene i folie. Legg inn asparges eller andre grønnsaker om du skal være skikelig avansert og legg pakken i rett i flammene. Du trenger ikke vente til du har fått fine glør. Flytt og snu på pakken slik at du får jevn varme.

Spiralpølser

Vil du ha pølser med ekstra mye smak kan du lage spiralpølser. Da trær grillspydet igjennom pølsa og skjærer den i et spiralmønster. Da øker du overflaten og dermed får du mye stekeskorpe.

Det gir mye smak og er perfekt om du vil kjøre på med mye tilbehør.

Disse pølsene kan stekes på grillrist, i folie eller på grillspydet.

Steker du dem i folie strekker de seg når de grilles, så pass på at det er god plass i pakken.

TYNN PINNE: Træ et grillspyd igjennom pølsa.
TYNN PINNE: Træ et grillspyd igjennom pølsa.
SPIRAL: Skjær helt inn til pinnen i et spiralmønster.
SPIRAL: Skjær helt inn til pinnen i et spiralmønster.
SPIRAL2: Du kan også lage spiralmønster på grillspydet som du holder over bålet. Strekk pølsa litt ut etter at du har skåret.
SPIRAL2: Du kan også lage spiralmønster på grillspydet som du holder over bålet. Strekk pølsa litt ut etter at du har skåret.
I FLAMMENE: Legger du pølsene i folie kan du legge dem i flammene på bålet.
I FLAMMENE: Legger du pølsene i folie kan du legge dem i flammene på bålet. Foto: Øivind Lie

Les også:

Supergod turmat til hele familien

Lag svele på primusen

Slik lager du havresmoothie

Denne saken ble første gang publisert 09/09 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også