=

KREATIVITET: Litt ost, noen pølsebiter og en lefse er alt som skal til for å lage annerledes (men like god) turmat enn pølser i brød. © FOTO: Øivind Lie

Mat på bålet

Supergod turmat til hele familien

Sprø, nystekte tortillalefser med fyll er en bra avveksling fra grillpølsene.

Det er noe helt eget med å lage mat på bålet, men det må ikke bli for komplisert. Trolig er det derfor de flest av oss ender opp med grillpølse i brød når vi er på tur. Her skal jeg foreslå noe som er nesten like enkelt, og jeg drister meg til å si at det er bedre, selv om jeg er glad i pølser.

Ferdige tortillalefser er nøkkelen her. Da slipper du å ta med tallerkner og bestikk.

For første gang i historien kan du også få med deg et mekketriks på klikk/mat: Turpanne med langt skaft. Se helt nederst i artikkelen.

Salt pølse og ost

Den enkleste varianten lager du av en tortillalefse, salt pølse og revet ost. Stek pølse og ost i panna først. Legg det over på tortillaen, stek tortillaen på den ene siden med fyllet i. Brett og spis.

=

1. Legg i osten og pølsebitene først slik at det smelter sammen. © FOTO: Øivind Lie

=

2. Løsne osten og pølsene fra pannen, og legg en lefse under. © FOTO: Øivind Lie

=

3. Ferdig, vær så god og nyt! © FOTO: Øivind Lie

Med fyll

Vil du ha noe som er mer mettende kan du lage en variant med tomatsaus der du har i kjøtt og grønnsaker. Kok det hjemme og hell det over på en termos. Stek osten i pannen. Legg det på tortillalefsen. Legg lefsen i pannen og hell på litt fyll. Stek, brett og spis.

Er du inne i Mexikansk mat kan du selvsagt dra til med en mer avansert quesadilla på mexikansk vis.

=

ANNET FYLL: Du kan selvsagt fylle lefsene med det du ønsker. © FOTO: Øivind Lie

Panne med langt skaft

Langt skaft er en suksessfaktor når du steker på bålet. Kjøp en billig teflonpanne med litt størrelse. Det må være en slik med påskrudd grep. Skru av grepet, fest to vinkeljern med en litt kortere skrue. Kapp en tynn stokk og klem den fast med en slangeklemme.

Da har du en panne som er lett å pakke, nytt skaft er det lett å finne hver gang du skal bruke den.

=

EKSTRA LENGDE: Noen beslag og skruer, samt en lang pinne, og vips så har du et ekstra langt skaft. © FOTO: Øivind Lie

=

LANG ARM: Pinnen får ha funksjonen som kokkens ekstra lange arm over bålet. © FOTO: Øivind Lie

Husk forøvrig bålforbud i nærheten av skogsmark mellom 15 april og 15 september.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (9000 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Hvordan tenne bål

Spis godt for 25 kroner dagen

Slik lager du empanadas

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

=

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Genialt enkelt kjøtt som også er genialt godt

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Deilige spareribs på asiatisk vis.

Sjekk hvordan de lager spareribs i Thailand

Det er på tide å bli kjent med Kaduk Muu Yang.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Testen hvor iPhone kommer på nest sisteplass

Sjekk hvilket mobilkamera som gruser konkurrentene i ny test.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett