Annonse

Det er noe helt eget med å lage mat på bålet, men det må ikke bli for komplisert. Trolig er det derfor de flest av oss ender opp med grillpølse i brød når vi er på tur. Her skal jeg foreslå noe som er nesten like enkelt, og jeg drister meg til å si at det er bedre, selv om jeg er glad i pølser.

Ferdige tortillalefser er nøkkelen her. Da slipper du å ta med tallerkner og bestikk.

For første gang i historien kan du også få med deg et mekketriks på klikk/mat: Turpanne med langt skaft. Se helt nederst i artikkelen.

Salt pølse og ost

Den enkleste varianten lager du av en tortillalefse, salt pølse og revet ost. Stek pølse og ost i panna først. Legg det over på tortillaen, stek tortillaen på den ene siden med fyllet i. Brett og spis.

=

1. Legg i osten og pølsebitene først slik at det smelter sammen. © FOTO: Øivind Lie

=

2. Løsne osten og pølsene fra pannen, og legg en lefse under. © FOTO: Øivind Lie

=

3. Ferdig, vær så god og nyt! © FOTO: Øivind Lie

Arnie Stalheim

Redaksjonen

Kjenner du igjen alle disse?

Både enkle og noen vanskeligere spørsmål her om norske og andre europeiske oster.

Med fyll

Vil du ha noe som er mer mettende kan du lage en variant med tomatsaus der du har i kjøtt og grønnsaker. Kok det hjemme og hell det over på en termos. Stek osten i pannen. Legg det på tortillalefsen. Legg lefsen i pannen og hell på litt fyll. Stek, brett og spis.

Er du inne i Mexikansk mat kan du selvsagt dra til med en mer avansert quesadilla på mexikansk vis.

=

ANNET FYLL: Du kan selvsagt fylle lefsene med det du ønsker. © FOTO: Øivind Lie

Panne med langt skaft

Langt skaft er en suksessfaktor når du steker på bålet. Kjøp en billig teflonpanne med litt størrelse. Det må være en slik med påskrudd grep. Skru av grepet, fest to vinkeljern med en litt kortere skrue. Kapp en tynn stokk og klem den fast med en slangeklemme.

Da har du en panne som er lett å pakke, nytt skaft er det lett å finne hver gang du skal bruke den.

=

EKSTRA LENGDE: Noen beslag og skruer, samt en lang pinne, og vips så har du et ekstra langt skaft. © FOTO: Øivind Lie

=

LANG ARM: Pinnen får ha funksjonen som kokkens ekstra lange arm over bålet. © FOTO: Øivind Lie

Husk forøvrig bålforbud i nærheten av skogsmark mellom 15 april og 15 september.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (9000 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Hvordan tenne bål

Spis godt for 25 kroner dagen

Slik lager du empanadas

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!