=

KREATIVITET: Litt ost, noen pølsebiter og en lefse er alt som skal til for å lage annerledes (men like god) turmat enn pølser i brød. © FOTO: Øivind Lie

Mat på bålet

Supergod turmat til hele familien

Sprø, nystekte tortillalefser med fyll er en bra avveksling fra grillpølsene.

Det er noe helt eget med å lage mat på bålet, men det må ikke bli for komplisert. Trolig er det derfor de flest av oss ender opp med grillpølse i brød når vi er på tur. Her skal jeg foreslå noe som er nesten like enkelt, og jeg drister meg til å si at det er bedre, selv om jeg er glad i pølser.

Ferdige tortillalefser er nøkkelen her. Da slipper du å ta med tallerkner og bestikk.

For første gang i historien kan du også få med deg et mekketriks på klikk/mat: Turpanne med langt skaft. Se helt nederst i artikkelen.

Salt pølse og ost

Den enkleste varianten lager du av en tortillalefse, salt pølse og revet ost. Stek pølse og ost i panna først. Legg det over på tortillaen, stek tortillaen på den ene siden med fyllet i. Brett og spis.

=

1. Legg i osten og pølsebitene først slik at det smelter sammen. © FOTO: Øivind Lie

=

2. Løsne osten og pølsene fra pannen, og legg en lefse under. © FOTO: Øivind Lie

=

3. Ferdig, vær så god og nyt! © FOTO: Øivind Lie

Med fyll

Vil du ha noe som er mer mettende kan du lage en variant med tomatsaus der du har i kjøtt og grønnsaker. Kok det hjemme og hell det over på en termos. Stek osten i pannen. Legg det på tortillalefsen. Legg lefsen i pannen og hell på litt fyll. Stek, brett og spis.

Er du inne i Mexikansk mat kan du selvsagt dra til med en mer avansert quesadilla på mexikansk vis.

=

ANNET FYLL: Du kan selvsagt fylle lefsene med det du ønsker. © FOTO: Øivind Lie

Panne med langt skaft

Langt skaft er en suksessfaktor når du steker på bålet. Kjøp en billig teflonpanne med litt størrelse. Det må være en slik med påskrudd grep. Skru av grepet, fest to vinkeljern med en litt kortere skrue. Kapp en tynn stokk og klem den fast med en slangeklemme.

Da har du en panne som er lett å pakke, nytt skaft er det lett å finne hver gang du skal bruke den.

=

EKSTRA LENGDE: Noen beslag og skruer, samt en lang pinne, og vips så har du et ekstra langt skaft. © FOTO: Øivind Lie

=

LANG ARM: Pinnen får ha funksjonen som kokkens ekstra lange arm over bålet. © FOTO: Øivind Lie

Husk forøvrig bålforbud i nærheten av skogsmark mellom 15 april og 15 september.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (9000 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Hvordan tenne bål

Spis godt for 25 kroner dagen

Slik lager du empanadas

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Kyllingfilet med gulrotpuré=

Maten du blir sulten av å se på

Vi har uvanlig mye godt på menyen.

KUGELHOPF: Dette er et brød som ser ut som en kake. Det kan lure hvem som helst.=

Brødet som ser ut som en kake

Du baker det lett. Kjempelett.

OPPSKRIFT PÅ GRANITA: Dette er den enkleste granita du kan tenke deg. Den lages på kaffe og sukker. Og så serverer du den med lettpisket krem.=

Tre-retteren alle klarer

Altså, hovedretten er garantert suksess. Forretten tar 5 minutter, og desserten... sorry, men ord blir fattige.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette prøver kroppen å fortelle deg

Her er symptomene du ikke burde ignorere.

artikkel bilde

Dette er det frekkeste du kan gjøre om bord på fly

Dette bør du absolutt ikke gjøre!

artikkel bilde

- Nesa er stor og skeiv, veldig heksete

Vi ga seks personer muligheten til å retusjere seg selv.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Taperen kunne like gjerne vært hundemat

Mens to typer får terninkast seks.

Nei, nå lager jeg mitt eget sjokoladepålegg

Bedre enn Nutella og Nugatti.

Tre-retteren alle klarer

Altså, hovedretten er garantert suksess. Forretten tar 5 minutter, og desserten... sorry, men ord blir fattige.