SVELESTØRRELSE: Du får små jernpanner i perfekt svelestørrelse.=

SVELESTØRRELSE: Du får små jernpanner i perfekt svelestørrelse. © FOTO: Øivind Lie

SVAK VARME: Stek i jernpanne, da får du god kontroll på varmen

SVAK VARME: Stek i jernpanne, da får du god kontroll på varmen © FOTO: Øivind Lie

UNNGÅ DETTE: Svelene skal spises rett fra panna. Da er de best.=

UNNGÅ DETTE: Svelene skal spises rett fra panna. Da er de best. © FOTO: Øivind Lie

Mange elsker pannekaker på tur og du har kanskje prøv oppskriftene våre? Da snakker vi om pannekakene vi uten blygsel kaller perfekte, og den noe sunnere (men allikevel veldig gode) gulrotvarianten. Men nå er jeg redd det har kommet en ny sheriff i byen, og det er svela.

De smaker etter min mening mye bedre ute i skogen enn på bilferge. Sprø, luftige og supergode.

Røre på flaske

Og, bare for å ha sagt det: Denne røra har du på en brusflaske. Eller termos. Det viktigste er bare at den ikke lekker.

Jernpanne

Primus og jernpanne er tingen når du skal i gang med dette. Du får små jernpanner i perfekt svelestørrelse, og det beste av alt: Den kan håndteres av barna. Da lener de voksne seg tilbake i lyngen, mens barna steker svele. Perfekt arbeidsfordeling.

Variasjon

Vil gå den noe sunnere veien kan du bytte ut deler av hvetemelet med sammalt og grovt. Altså grove sveler. På svela legger du selvsagt brunost, syltetøy og gjerne rømme.

Følg Sjuve på Twitter, så får du svar på alt du lurer på om mat

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Alt om pannekaker

Oppskrift på amerikanske pannekaker

Hvordan tenne bål

Melk.no (Opplysningskontoret for meieriprodukter)

Mors sveler

Til 1 porsjon:

3 stk egg

1,5 dl sukker

1 l kefir

500 g hvetemel

2 ts natron

2 ts hjortetakksalt

1 ts bakepulver

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher SJuve

Lapper

Dette er en superfin oppskrift på lapper. Kjekt å ta med tur i termos!

Ingredienser:

1,5 dl sukker

3 stk egg

3 dl kulturmelk

1 ts bakepulver

4,5 dl hvetemel

3 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!