Enten du skal i gang med et helstekt lammelår på grillen, eller om du skal grille en enkel biff har vi følgende forslag: Gi ventepølsa fri og disk opp med noe som er nesten like enkelt, men mye bedre.

Vi snakker om den supre kombinasjonen av grønnsaker og spekeskinke.

Her er to alternativer som begge er rullet i spekeskinke: potetsalat og grønnsakstrimler.

Forslag 1: Potetsalat og spekeskinke

Du er sikkert vant til potetsalat til grillmaten. Som tilbehør. Her kan du la den få hovedrollen i forretten. Den er rask å lage og alle liker den. Både store og små.

Potetsalaten

Selve potetsalaten lager du som en enkel variant: Poteter, rømme og finhakket purre. Skjær opp potetene i små terninger og kok dem til de er møre. Hell av vannet og ha i rømme og finhakket purre. Pepre. Potetsalaten skal ha en tørrere konsistens enn den du kjøper i butikken. Omtrent en halv boks rømme på fem middelstore poteter. Rør godt sammen

Rull sammen

Bruker du ferdig oppskåret skinke kan du legge to skiver sammen med god overlapp. Legg på en skje med potetsalat og rull sammen. Legg på grillen og pensle med en god olje. Stek på middels varme.

Forslag 2: Grønnsaksstrimler i skinke

Grønnsaker og skinke er en bra kombinasjon, akkurat som forskjellige grønnsaker går bra sammen. Her har du et utall av variasjonsmuligheter, men jeg har kombinert to garanterte vinnere: Squash og purre. Skjær squashen i rundt fem millimeter tykke strimler. Purren enda tynnere.

Lag en bunt

Bland strimlene og bunt sammen. Rull det inn i skinken. Bruker du ferdig oppskåret skinke kan du legge to skiver sammen med god overlapp. Legg på grillen og pensle med en god olje. Stek på middels varme til grønnsakene er møre.

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Test av gassgriller

Grillmat hele uka

Trikset som redder grillmaten

Øyvind Lie

Spekeskinke med potetsalat

La potetsalaten få hovedrollen i denne forretten

Til 5 porsjoner:

1 pk spekeskinke i skiver (ca 20 skiver)

5 stk poteter

0,5 bokser rømme

Finhakket purre

pepper, sort og nykvernet

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!