Jeg skal lage meg en helt herlig meny i helgen. Det har jeg i grunnen for vane. Bare se her hvor jeg har samlet alle menyene.

Forrett

Først ut denne helgen er helt rått. Det er carpaccio, som vi burde ha et godt, norsk ord for. Det er altså tynne skiver, så tynne du klarer, av rått kjøtt. Jo lenger (og skarpere) kniv du har, jo lettere er det å skjære tynt.

De syltynne skivene kan krydres med hva som helst, men det enkle er gjerne det beste. Litt flaksalt og nykvernet pepper kan være nok. Men, i denne oppskriften er det også litt dill, cherrytomater, gressløk og majones. Da blir det en litt mer substansiell forrett.

Noen liker å være på den sikre siden og fryser kjøttet først. Jeg er av den vågale typen, og har aldri opplevd noen problemer med det.

I oppskriften står det hjort, men du kan gjerne bruke vanlig storfekjøtt.

Hovedrett

En av mine absolutte favoritter er bakt flyndre. Jeg skrev nylig om den berømte "sole a la meuniere", men sjøtunge er vrient å få tak i. Derfor går jeg for rødspette denne helgen.

Til rødspetta vil jeg lage den deilige, grønne karsesausen. Jeg har fått dilla på den. Det er rett og slett stekt, hakket sjalottløk som du koker tykt i fløte før du rører inn smør og finhakket karse. Det passer utmerket til hvit fisk!

Til dette skal jeg mekke de utmerkede fondantpotetene (sjekk videoen her). Ikke vanskelig, og veldig lekkert.

Dessert

Et eldgammelt triks er å lage en kake til dessert. Du spiser neppe hele, selv om tarte tatin er helt fabelaktig, og da kan du servere den til kaffen dagen etter.

Ha en herlig helg!

Erik Hannemann

Carpaccio av hjort

Det er ikke mange som har spist hjort på denne måten.

Ingredienser:

8 skiver rått hjort ekjøtt, av filet eller stek, så tynne du klarer

2 stk cherrytomat

4 kvast dill

1 ss gressløk

salt og pepper

2 ss majones

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Flyndre (rødspette)

Flyndre er enkelt, godt og super mat til hverdag og fest.

Ingredienser:

1 stk rødspette, eller annen flyndre på samme størrelsen

1 stk sitron

0,5 potte timian

salt og pepper

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Grønn saus med karse

Denne sausen egner seg godt til hvit fisk.

Ingredienser:

2 dl kremfløte

100 g smør

2 stk sjalottløk

1 bokser karse (ca 4 spiseskjeer finhakket karse)

1 ss eplecidereddik

Høyde (px): Bredde (px):
TVNorge

Fondantpotet

Poteter blir som på restaurant med denne oppskriften.

Ingredienser:

3 stk poteter

1 l kylling kraft, eller mere

1 fedd hvitløk

timian

50 g smør

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Tarte tatin

Det er ikke uten grunn at denne eplekaka er verdensberømt. Det finnes bare en eplekake er som helt konge. Du har funnet den.

Ingredienser:

Bunnen

125 g smør

100 g sukker

1 stk egg

150 g hvetemel

1 ts salt

Fyllet

3 stk eple

2 stk pære

100 g smør

2,5 dl sukker

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!