ANDELEVERPATÉ: Det er ikke spesielt vanskelig å lage.=

ANDELEVERPATÉ: Det er ikke spesielt vanskelig å lage. © Foto: Christopher Sjuve

Oppskrift på andeleverpaté

Slik lager du paté

Du trenger ikke kjøpe det i butikken.

Leverpostei spiser alle. Men, jeg tipper at de færreste tenker over at det er innmat man spiser. "Lev'postei", sier vi. Leveren er liksom ikke der. (En helt klassisk oppskrift på vanlig leverpostei finner du her)

Men, det blir helt tydelig at det er innvoller man snakker om når vi hører ordet "andelever". Og andeleverpaté. Straks rynker man på nesa og vil ikke høre noe mer om den saken. Du som fortsatt leser dette, er en av de veldig få. Og jeg vil du skal føle deg som den spesielle personen du er: Uredd, fri for fordommer, liberal og stadig på søken etter nye opplevelser.

Vi som tør å spise lever er kulinarias svar på Nansen. Vi er en knøttliten, modig og fremmadstormende gourmetbrigade. Og de som faktisk har kjøpt lever, vi er en enda mindre gruppe. Og derfor ble jeg så forundret da jeg faktisk så fersk andelever i butikken. For det må da være færre som kjøper fersk lever enn lungemos i våre dager. Men, det var altså fersk andelever jeg fant i en helt vanlig dagligvarebutikk på Oslos beste østkant.

Du lever ikke farlig

Jeg kunne ikke gå forbi. Og jeg ville få den samme følelsen jeg fikk da jeg var i Toscana (oh, det var en klisjé...) i fjor. Her var paté (mest kyllingpaté, oppskriften fungerer også med kyllinglever) en selvskreven del av måltidet. På over halvparten av måltidene ble varm paté servert på knasende brød som en del av aperitiffene, for eksempel sammen med verdens enkleste forrett og nydelig ostebrød.

Så, vel hjemme havnet leveren i stekepanna med gyllen løk, en skvett cognac og sennepspulver - samt litt kyllingkjøtt. Og så er det bare å kjøre den med smør i kjøkkenmaskinen. En paté er virkelig ikke vanskelig å lage. Du får oppskriften nedenfor!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Det er både chili, hvitløk og ingefær i denne retten.

Blåskjell som du aldri har smakt dem

Pad Hoi Malaeng er en både spicy og deilig vri på blåskjell.

Cæsarsalat

Salaten du aldri blir lei av

Den lages over hele verden. Hvorfor det?

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

20 karaktertrekk avslører psykopaten

Det er åpenbart hva du bør gjøre dersom du utsettes for en psykopat.

artikkel bilde

- Jeg lider nok litt i stillhet

Camilla (30) kan ikke bruke vanlig sminke - da blir det bare grining

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Lag den perfekte hamburgeren

Oppskrifter fra mesterkokkene Trond Moi og Bent Stiansen.

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.