ANDELEVERPATÉ: Det er ikke spesielt vanskelig å lage.=

ANDELEVERPATÉ: Det er ikke spesielt vanskelig å lage. © Foto: Christopher Sjuve

Oppskrift på andeleverpaté

Slik lager du paté

Du trenger ikke kjøpe det i butikken.

Leverpostei spiser alle. Men, jeg tipper at de færreste tenker over at det er innmat man spiser. "Lev'postei", sier vi. Leveren er liksom ikke der. (En helt klassisk oppskrift på vanlig leverpostei finner du her)

Men, det blir helt tydelig at det er innvoller man snakker om når vi hører ordet "andelever". Og andeleverpaté. Straks rynker man på nesa og vil ikke høre noe mer om den saken. Du som fortsatt leser dette, er en av de veldig få. Og jeg vil du skal føle deg som den spesielle personen du er: Uredd, fri for fordommer, liberal og stadig på søken etter nye opplevelser.

Vi som tør å spise lever er kulinarias svar på Nansen. Vi er en knøttliten, modig og fremmadstormende gourmetbrigade. Og de som faktisk har kjøpt lever, vi er en enda mindre gruppe. Og derfor ble jeg så forundret da jeg faktisk så fersk andelever i butikken. For det må da være færre som kjøper fersk lever enn lungemos i våre dager. Men, det var altså fersk andelever jeg fant i en helt vanlig dagligvarebutikk på Oslos beste østkant.

Du lever ikke farlig

Jeg kunne ikke gå forbi. Og jeg ville få den samme følelsen jeg fikk da jeg var i Toscana (oh, det var en klisjé...) i fjor. Her var paté (mest kyllingpaté, oppskriften fungerer også med kyllinglever) en selvskreven del av måltidet. På over halvparten av måltidene ble varm paté servert på knasende brød som en del av aperitiffene, for eksempel sammen med verdens enkleste forrett og nydelig ostebrød.

Så, vel hjemme havnet leveren i stekepanna med gyllen løk, en skvett cognac og sennepspulver - samt litt kyllingkjøtt. Og så er det bare å kjøre den med smør i kjøkkenmaskinen. En paté er virkelig ikke vanskelig å lage. Du får oppskriften nedenfor!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED APRIKOS: Her får du åtte forslag til hva du kan lage med aprikos.=

Åtte fantastiske måter å bruke aprikos

Du: Prøv denne med chevre og aprikos.

=

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Genialt enkelt kjøtt som også er genialt godt

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Her fyller du Europas billigste drivstoff

Norge er, kanskje ikke uventet, dyrest i klassen.

artikkel bilde

Tre stylister forteller hva de elsker å gå med på fest

Ingenting å ha på deg? Sjekk dette.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett