Endelig fredag! Og denne helgen skal det sannelig bli god lukt i huset! Skal du lage denne herlige, krydrede maten anbefaler jeg å kikke over krydderhylla før du går i gang. Først ut er løkringer:

Onion bhajis - indiske løkringer

Det er noe eget med de deilige, sprø og krydrete godsakene du får på indiske restauranter. Heldigvis er det ikke helt umulig å bringe den magien hjem. Oppskriften med løkringer du finner nedenfor er ganske enkel å følge. Uansett er c-momentet her å vise måtehold når du skal ha på røra og når du skal fritere. Ikke for mye røre, og ikke friter for mye av gangen.

Hovedrett Indisk kylling

Det er kyllingen som spiller hovedrollen denne helgen. Oppskriften er enkel å følge. Her får de herlige indiske krydderiene følge av cashewnøtter og kokosmelk.

Dersom jeg har overskudd skal jeg jammen lage nan-brød også! Faktisk er det veldig tilfredstillende når det er så enkelt som dette. Jeg trenger ikke ris når jeg har så gode nan-brød, men om du ikke vil bake nan-brød kan du lage ris, for eksempel en godt krydret variant.

Og så et lite tips til alle som frykter at indisk mat blir for sterk: Det hjelper ikke med vann, det gjør vondt verre. Yoghurt funker derimot bra. Derfor kan det være smart å lage en liten raita som du kan servere ved siden av.

Mango lassi

En naturlig avslutning på et deilig, indisk måltid er en mango lassi. Ikke laget det før? Kjør mangokjøtt, yoghurt, vann, sukker noen myntebladene i en blander - vips! Noen liker et lite dryss med kardemomme på toppen.

Ha en velsmakende, godt krydret helg!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Onion bhajis

Verdens beste løkringer!

Ingredienser:

3 stk løk

1 l peanøtt olje eller annen nøytral olje

100 g siktet kikert mel (ev annen siktet mel)

1 ts bakepulver

0,5 ts gurkemeie

1 stk grønn chili

2 ss koriander, hakket

0,5 ts salt

vann

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Indisk kyllingrett

Her har du en enkel, deilig og varmende variant av en indisk karrikylling. Dersom du synes det blir for sterkt, er det lurt å ha litt yoghurt for hånden. Det lindrer godt om cayennepepperen blir for utfordrende!

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

2 fedd hvitløk

2 cm ingefær, skrelt

2 ts karri

1 ts cayennepepper

2 ts kumin

1 bokser kokosmelk

1 kylling, i seks biter

3 stk tomatboks

100 g cashewnøtter

4 ss yoghurt naturell

4 ss koriander, fersk

4 ss smør, til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Mango lassi

Denne er perfekt sammen med sterk mat. Den får chilien til å rødme.

Ingredienser:

1 stk mango

1 ss sukker

2 dl matyoghurt

1 kvast mynte

3 dl vann

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!